Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Sophie De Groote pakt meteen uit bij debuut!

Onze landgenote Sophie De Groote maakte dit weekend haar debuut over de lange afstand. De Groote loste met een 3e plek de verwachtingen meer dan in. Ze liet enkele klinkende namen  waaronder de Nederlandse Van Vlerken achter haar waardoor haar seizoen na overwinningen in Brugge, Ieper en Geel en enkele uitstekende resultaten in verschillende 1/2e wedstrijden meer dan geslaagd is.

De Groote kwam als 6e uit het water op een 6-tal minuten achterstand van de snelste zwemster. Tijdens het fietsen schoof ze in de warme en winderige omstandigheden sterk op naar voren. Snelste zwemster Simone Benz reed verder weg maar uit de achtergrond kwam niemand terug.

Met een achterstand van 18 minuten begon De Groote aan de afsluitende marathon waar ze meteen een goed gevoel had. Enkel Taisich kwam met een zeer sterke marathon (parcoursrecord) nog over haar maar haar derde plek kwam nooit in gevaar. Winst ging dus naar de Zwitserse  Benz die met 9u14 overtuigend won. Benz pakte plaats twee en Sophie met een tijd van 9u26 plaats drie. Schitterend resultaat bij haar debuut over de lange afstand!

Bij de mannen stonden Uplace-atleten Bruno Clerbout en Axel Zeebroeck aan de start. Zeebroeck zat meteen mee voorin maar moest op het einde van het fietssonderdeel heel wat tijd toegeven door een pijnlijke rug. Clerbout diende na het zwemmen een kloof te dichten maar kwam niet echt dichter tijdens het fietsen. In de afsluitende marathon kwam hij echter onder stoom waardoor hij een 8e plaats kon grijpen. Zeebroeck werd teruggeslagen en werd 10e.