Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fietsenmerk Mathot breidt gamma uit
Gear

Fietsenmerk Mathot breidt gamma uit

mathot-road-014-edit-3athlon.jpg

Voor het nieuwe jaar pakt Mathot uit met 2 nieuwe modellen.

Een wegfiets, Prospekt. Dit kader beantwoordt aan de eisen van menig triathleet om een aerodynamisch kader te hebben mits een klassieke geometrie. De kabels zijn volledig geïntegreerd en het kader bestaat in BSA (standaard) of BB30 versie voor de trapas. Deze fiets zal door de Russische triathlete Irina Abysova gebruikt worden op de Olympische Spelen van Londen in juli. Verschillende kleurschakeringen zijn mogelijk, de klant moet dan uiteraard wel rekening houden met een wachttijd van 6 weken indien hij een customversie wenst. Menig voorbeeld is op hun website zichtbaar.

img_1093-3athlon.jpg Een TTfiets; Grand Duc. Heel wat merken hebben hun “Prince” of “King”, zo heeft dit Luxemburgs merk zijn Groot Hertog. Dit kader zal door Wim Decort (Belgisch kampioen duathlon) in 2012 gebruikt worden. Bijzonderste eigenschap van dit kader is de volledig geïntegreerde stuurcombo: verschillende specifieke spacers worden met kader en stuur geleverd. Heel veel mensen gebruiken klassieke spacers om hun stuurhoogte te verstellen, maar dit heeft een negatieve invloed op de stijfheid van de (te lange) stuurbuis. Hier dus niet!

De website van het merk vermeldt zoals steeds verschillende standaardmontages met Shimano of Sram en FFWD wielen. Indien u dergelijke montages niet aanstaan, kan u gerust een andere montage opvragen. U mag gerust mails sturen in het Nederlands aangezien Paul, de zaakvoerder een uitgeweken Vlaming is.

Hun website: www.mathot.lu