Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

30 jaar triatlon Brasschaat

3 juni 2012: 30 jaar Triatlon Brasschaat!

Inschrijven kan vanaf 15 februari 2012 !

In de winterperiode werd er druk gespeculeerd over het voorbestaan van de Triatlon Brasschaat maar ondanks alle geruchten en beweringen kunnen we iedereen gerust stellen; de triatlon te Brasschaat gaat door!

30 jaar geschiedenis gooi je niet zomaar weg; het was dan ook voor STB als organisator geen optie om de handdoek te gooien nadat enkele mensen uit het Bestuur gingen genieten van een welverdiende rust na hun ruime en gedreven inzet van de voorbije jaren.

De organisatie heeft deze winter dan ook hard gewerkt om vanuit de verplichte herstructurering de mogelijkheid te nemen zich te verjongen en de interne structuren wat aan te passen om daarmee terug een basis te leggen die de komende jaren het voortbestaan van de Triatlon Brasschaat kan garanderen.

Noteer dus 3 juni 2012 alvast op uw triatlonkalender en kom voor de 30° maal in een prachtige omgeving te Brasschaat meegenieten van een van de oudste en meest bekende triatlons in Vlaanderen. 

Enkele belangrijke nieuwigheden voor 2012 >> Lees meer

 

Enkele belangrijke nieuwigheden voor 2012:

  • De organisatie van de “Triathlon Brasschaat” zal vanaf dit jaar gebeuren in samenwerking met onze sportieve collega’s van Brasschaat Triatlon Club (BrTC). Dankzij hun inbreng kunnen we verder bouwen aan de toekomst en een verjongde organisatie met nieuwe dynamiek voorstellen.
  • Nieuw voor 2012 is de inrichting van een VTDL Jeugdcup met wedstrijden die uitsluitend gericht zijn op de jongeren tussen 12 en 18 jaar. Met de Jeugdcup mikken we op  de steeds groeiende groep van jonge triatleten en geven we hen de kans zich te tonen en te verbeteren. Triatlon Brasschaat draagt op deze wijze ook bij aan een verdere sportieve uitbouw van de triatlonsport.
  • We verlaten vanaf 2012 ook de ETU-piste en focussen ons op de wedstrijden voor volwassenen vooral op onze Belgische atleten. Voor 2012 beperken we het programma (bewust) tot een recreatieve organisatie, we plannen wel om vanaf 2013 ook voor de volwassenen weer de stap te zetten naar de VTDL ranking wedstrijden en zo te werken naar sterk programma waar vooral onze eigen Belgische atleten zich zullen kunnen tonen.
  • Dit jaar is er ook geen prioritaire inschrijvingslijst voorbehouden voor de volwassenen. Alle atleten kunnen vanaf 15 februari inschrijven voor de 1/4 en 1/8 afstanden. Voor de jeugd is er wel een verplichte voorregistratie voor licentie-atleten. We voorzien echter voldoende startplaatsen zodat alle jongeren zeker hun plek zullen vinden.

We kijken alvast uit naar een talrijke opkomst van de recreatieve sporter in de 1/8 recreatieve triatlon en hopen op een stevige strijd op de olympische afstand  

Alle wedstrijden worden als drafting georganiseerd.

Het gebruik van tijdritfietsen, volle wielen, stuurverlenging buiten de remgrepen en tijdrithelmen zijn dus niet toegelaten.

Het volledige programma is bekend, enkel de starturen zijn indicatief en kunnen nog licht wijzigen. De exacte timing en verdere details over het parcours volgen later.

Alle info zal tijdig bekend worden gemaakt via onze website:

www.triathlonbrasschaat.com

Alvast tot 3 juni!

Programma (timing onder voorbehoud)

VTDL jeugdcup 2012

Zwemmen

Fietsen

Lopen

 Vanaf 10.00 u

Jeugd C 11-12 jaar

300 m

3 km

 2 km

 Vanaf 10.30 u

Jeugd B 13-14 jaar

500 m

10 km

3 km

 Vanaf 11.15 u

Jeugd A 15-16 jaar

750 m

20 km

5 km

Junioren 17-18 jaar

1/8 triatlon drafting

 Vanaf  13.00 u

Dames

750 m

20 km

 5km

Trio

Heren

1/4 triatlon drafting

 Vanaf 15.00 u

Dames

1500 m

40 km

 10 km

Heren