Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Geslaagde eerste editie run & bike te Watervliet

Zaterdag 14 januari organiseerde het SMO-Specialized Triatlon Team in samenwerking met joggingclub De Krekenlopers hun eerste “Run & Bike” wedstrijd over 13 km in Watervliet.
“In duo werd het traject van 13 km door het krekengebied, waarvan zo’n 50 procent onverhard, al lopend en fietsend afgelegd. Er mocht zoveel gewisseld worden als men zelf wil en elk duo moet binnen 10m van elkaar blijven.” legt voorzitter Jan Savat uit. 
“Het is eigenlijk een zware intervaltraining, tijdens het fietsen kan men even recupereren. Voor veel atleten is dit de ideale training om eens aan hoge snelheid af te werken of om samen met je vrienden, (klein-) zoon of dochter te sporten. Bij deze eerste editie mochten we 50 duo’s verwelkomen, zowel heren, gemengde als damesduo’s. Dit is een zeer gekende formule in het buitenland, maar in Vlaanderen nog vrij onbekend.”
Bij de heren was het een spannende strijd tussen de triatleten van de topsportschool Niels Ost en Stijn Noens (Team 185), de broers Omey en het duo Michael Dewilde en Joury Gokel van de organiserende club.
Na 8 km op een stuk onverharde weg langs het Leopoldskanaal kon Team 185 afstand nemen van de broers Omey, gewezen 800m lopers uit West-Vlaanderen.
Het herenteam van SMO-Specialized volgde zeer kort in hun spoor. Ost en Noens sloegen een kleine kloof en konden die vasthouden tot de finish. Ze finishten na 38’20” over 13,1 km. De laatste 500m plaatsten Hans en Henk Omey een versnelling en liepen zo naar de tweede plaats. 
Bij de dames ging de overwinning naar SMO-Specialized met Ine Couckuyt (Belgisch kampioene jeugdtriatlon) en Charlotte Dewilde. Ze domineerden de wedstrijd van start tot finish. De tweede plaats ging naar de jonge dames van Team 185 Desaunois Eline en Nuyes Kirsten. Mieke Depoortere en Mieke Dupont eindigden kort daarachter op de derde plaats. 
Bij de gemengde duo’s was er winst voor Kurt Jurgers en Ilse Geldhof, ze legden beslag op een achtste plaats in het eindklassement. De tweede plaats ging naar Sigurd Vandenbroucke en Linde Herreman. Westvlamingen Lode Varnewyck en Charlene Ottevaere eindigden als derde duo.
Foto’s en de AVS-reportage zijn te zien op de SMO-Specialized teamsite of de SMO-Specialized-Facebook-pagina.