Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Heemeryck en Lewyllie pakken seizoensopener

{youtube}V1Dfs7bMxjY{/youtube}De regen maakt de eerste “zomertriatlon” in Herderen zondag tot een pittige opdracht. Zwemmen mocht ’s ochtends nog binnen in het zwembad van Bilzen, waar Wouter Baelus de beste tijd had neergezet, voor Pieter Heemeryck. Bij de dames mocht Frone Wouters ’s namiddags als eerste op de fiets vertrekken, met een tiende zwemtijd overall. In het fietsonderdeel vormde zich halfweg de 20km een trio vooraan. Dirk Bullen kreeg Pieter Heemeryck en het jonge talent Tom Suetens, nog junior, in zijn spoor. Ze namen een mooie voorsprong op een groep achtervolgers met onder andere Lander Dircken, Johan Smolders, Bart Schrooyen en Tim Brydenbach. In de afsluitende 5 km lopen nam titelverdediger Pieter Heemeryck het voortouw. Hij liep vlot naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Tom Suetens verbaasde vriend en vijand met een schitterende tweede plaats. Dirk Bullen leek nog even aanspraak te maken op het brons, maar kwam enkele honderden meters te kort. Tim Brydenbach snoepte hem in laatste instantie de derde plaats af. Lukas Bosmans kwam knap terug naar de vijfde plaats, voor Bart Schrooyen en Lander Dircken. Bij de dames had Jolien Lewyllie al snel Frone Wouters te pakken. Ze liep bijna anderhalve minuut uit in het fietsen en kon onbedreigd naar de zege lopen. Frone vierde haar terugkeer in triatlon met een tweede plaats. Voor het brons kwamen drie dames in de slotronde fietsen samen: Sarah Verjans en Eva Kennis kwamen terug bij Linde Herreman. In het lopen bleek Eva het snelst. Zij pakte het brons. Linde Herreman werd vierde en Verjans vijfde.

Uitslagen Herderen