Nieuws

Anthony Devos knap twaalfde in 70.3 Singapore

Naast de 70.3 van Sun Juan waar Zeebroek een derde plaats wist weg te kapen vond gisteren eveneens de 70.3 van Singapore plaats. Eerste Belg en 12e overall werd de pas 21-jarige Anthony Devos, recente aanwinst van het Triatlon Team Tienen dat nu zijn tweede levensjaar is ingegaan. Devos laat het korte werk nu voor wat het is en gaat resoluut  zijn kans in de langere wedstrijdvormen.

Snelste zwemmer was Nieuw-Zeelander Dylan MCneise die de uiteindelijke Australische winnaar Josh Armberger en de Rus Denis Vasiliev in zijn zog had meegekregen. Snel werd duidelijk dat dit trio onderling ging uitmaken wie er op welk plekje van het podium mocht plaatsnemen. Tijdens het fietsen konden ze met hun drieën een comfortabele voorsprong uitbouwen. waardoor de afsluitende marathon beslissend ging worden. Devos verloor na het zwemmen een drietal minuten op de zwemspecialisten maar werkte in de warme weersomstandigheden een zeer constante fietsprestatie af. Tijdens het lopen werd het echter afzien en werd het strijden voor iedere seconde.

Na 4u25m20s kon Devos als 12e over de finish lopen. Winst was er weggelegd voor Josh Armberger die in het lopen afstand kon nemen. Denis Vasiliev haalde het voor zilver terwijl Mcneise het podium vervolledigde.