Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Pieter Rijnders neemt revanche in Geluwe

In Geluwe werd zondag het zomerseizoen duatlon op gang geschoten, met een prachtig weertje met overvloedig veel zon, 18° in de schaduw en weinig wind, 255 starters over alle wedstrijden waarvan 150 alleen al in de kwart met daarin allerlei toppers zoals wereldkampioen Joerie Vansteelant en Pieter Rijnders, Hannes Cool, Kenneth Vandendriessche, etc… Het wedstrijdverloop bij de heren was van hoogstaand niveau. Pieter Rijnders nam revanche voor verleden jaar (slechte helmwissel koste hem toen misschien de overwinning); van bij het begin van het lopen zette hij er flink de vaart in en na de eerste van drie looprondes had hij al 20 meter voorsprong op Joerie Vansteelant. Deze was al uitgelopen tot 30″ na ronde 2 en 50″ bij het ingaan van het fietsen. Pieter bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit op Joerie die nog ingelopen werd in de laatste fietsronde door eerste achtervolger Kenneth Vandendriessche en Hannes Cool, Eddy Buts, Dimitri Vanmassenhove en nog enkele medevluchters. Tegen het loopoverwicht van Pieter was geen kruid gewassen. Dank zij een goede loopbeurt werd Joerie nog derde na Pieter en Kenneth.

Bij de vrouwen werd het pas spannend nadat leidster Ilse Geldhof bandbreuk leed en Lieselot Bossuyt de Portugese Pais Alves Santos Ana Filip had ingehaald. Ana kon een tijdje Lieselot bijbenen maar in de laatste fietsronde ging Lieselot er van door en won ze overtuigend voor Ana. Martine Vanhoolandt maakte het podium compleet.

Uitslagen Geluwe