Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Antoine Duvivier wint eerste GP
Nieuws

Antoine Duvivier wint eerste GP

Duvivier GP1

Terwijl het Belgisch zomerseizoen duatlon in Geluwe geopend werd, stond in Frankrijk de eerste Grand Prix proef van het seizoen op het programma. In Issy ging de winst naar onze landgenoot Antoine Duvivier. Het werd zelfs een dubbel feestje voor Duvivier want zijn ploeg Marville pakte ook de teamoverwinning, nog altijd het belangrijkste doel in de Franse Grand Prix. Antoine had zijn overwinning vooral te danken aan zijn snelle lopen. In de eerste 5 km lopen liep hij met Pierre Joncheray de rest op tien seconden. Tijdens het fietsen kwam alles terug samen, al pakte Europees kampioen Powerman Anthony Leduey nog eens uit in het fietsen, samen met Yohan Le Berre. Maar in de slotrun stond er geen maat op Duvivier. Onze landgenoot vocht een verbeten strijd uit en haalde de twee koplopers in de laatste honderden meters in. Antoine haalde het met slechts 5 seconden voorsprong op Le Berre en 7 op Joncheray. Leduey toonde met een zesde plaats ook stilaan klaar te zijn om in Horst de concurrentie met onze Belgische favorieten aan te gaan.