Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Twee Belgen in top 10 in 70.3 IM Texas

De 70.3 Ironman Texas, het Amerikaans profkampioenschap, kreeg een schitterend deelnemersveld. Vooral Lance Armstrong zorgde voor veel aandacht in Galveston en hij liet zien dat hij een compleet triatleet is. In de fietsproef kon hij onvoldoende voorsprong nemen, maar hij mocht wel als eerste beginnen lopen. Dat ging hem moeilijk af in de eerste kilometers, maar nadien leek hij wel op weg naar het podium. Ondertussen had Sebastian Kienle zich aan de leiding gezet. De Duitser moest echter in de slotmeters de zege laten aan de snelle Amerikaan Timothy O’Donell. Ronnie Schildknecht werd derde. Armstrong moest in de laatste kilometers de tol van het hoge tempo betalen en wandelde naar een zevende plaats. Marino Vanhoenacker wisselde na de 90 km fietsen op minder dan twee minuten van Armstrong, maar kwam nooit in een topritme tijdens het lopen. Met een achtste plaats sluit hij het eerste deel van zijn seizoen mooi af. Axel Zeebroek streed na een sterke zwemproef een tijd mee voorin, maar fietste dan aan eigen tempo verder. Hij stapte als 13de van de fiets op meer dan 7 minuten van Lance, maar knokte zich in de halve marathon toch nog terug naar een knappe tiende plaats.