Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Katrien Verstuyft 5de in ETU Cup Quarteira

In het Portugese Quarteira greep onze landgenote Katrien Verstuyft net naast het podium in de ETU European Cup kwarttriatlon. Met een vijfde plaats raapt ze echter weer belangrijke punten op voor haar internationale ranking. Katrien fietste sterk en zette in het lopen een knappe revanche in. Dat was nodig, want door de slechte weersomstandigheden werd het zwemmen in zee een bijzonder zware opdracht. In de woelige golven voor de kust verloor Verstuyft meer dan een minuut op een Spaans-Portugees quintet. Ze kreeg ondanks veel kopwerk het gat niet meer gedicht in het fietsen en begon op een minuut van leidster Murhua te lopen. De Spaanse Murhua zette voor haar doen een heel sterke loopproef neer en hield Aileen Morrison en ex-vice-Europees kampioene Carole Peon af. Ainhoa Murhua won in 2u03’02. Verstuyft volgde als vijfde op 1’30. Sofie Hooghe verloor 1’30 in het zwemmen en miste zo net de aansluiting met de groep Verstuyft in het fietsen. Ze knapte veel werk op tijdens het fietsen en kwam als eerste van de tweede achtervolgende groep uit de wisselzone. Sofie werd 24ste.