Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Kris Coddens heerst op het strand

Een ijzersterke Kris Coddens kroonde zich zondag voor de tweede opeenvolgende keer tot winnaar van de Knokse I-duatlon. De Torhoutse leraar lichamelijke opvoeding haalde genadeloos uit bij het mountainbiken. Bijna 300 atleten tekenden zondagnamiddag op het Duinbergse strand present voor de derde editie van de I-duatlon. Kris Coddens illustreerde onmiddellijk dat hij een maat te groot was voor de verzamelde tegenstand. Na 5 km lopen dook hij met 20 seconden voorsprong op Niels Ost en Gilles Cotteyn de wisselzone in. Tim Vandaele volgde in een eerste achtervolgend groepje op driekwart minuut. Hardfietsers zoals Jan Van de velde en Bjorn Rondelez kregen ruim twee minuten aan de broek. Bij het mountainbiken duldde Coddens geen tegenstand. Op een mum van tijd vouwde hij de boel op. Na 22km fietsen liep de schade voor de achtervolgers tot meer dan twee minuten op. Bjorn Rondelez maakte een remonte van de dertigste naar de tweede plaats. De gewezen profrenner werd op de huid gezeten door Tim Vandaele, Knokkenaar Jan Stockman, Jan Van de velde en Paul Embrechts. De afsluitende loopproef over 2.500 meter werd één lange triomftoch voor Kris Coddens. Op ruim vier minuten werd Vandaele tweede voor Bjorn Rondelez. Jan Stockman werd op een vierde plaats eerste Knokkenaar. Bij de vrouwen maakte Anne Marie Danneels er één grote one woman show van. De gewezen Knokse atlete telde op de streep liefst 14 minuten voorsprong op Evy de Rycker. Karin Bultynck mocht als derde op het podium.