Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Fransen heersen in Chimay

Vorige week door de mazen van ons drukke net geglipt: de duatlon van Chimay. Een week na de Vlaamse opener in Geluwe werd ook in Wallonië het duatlonseizoen op gang geschoten. De Vlamingen waren er echter niet aan het feest, wel de Fransen. David Duquesnoy won op overtuigende wijze. De Franse atleet van Noyon zette een indrukwekkende eerste run neer in 30’36, meteen 1’15 sneller dan eerste Belg Glenn Laurens. Duquesnoy bleef in het fietsen vlot aan de leiding, al kwam Sylvain Denis nog even dreigen. De snelle fietsproef van onze landgenoot Denis bracht hem uiteindelijk een mooie zilveren stek op. Het brons ging ook naar Frankrijk. Sebastien Hansen snoepte de derde plaats af van Glenn Laurens. Thomas Buyle werd mooi vijfde en eerste belofte. Eddy Buts pakte met een tiende plaats de overwinning bij de veteranen. Bij de dames haalde thuisatlete Catherine Martens het van Laurence Bartz en Celine Bastien.