Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Katrien Verstuyft flirt met olympisch ticket in Eilat

Katrien Verstuyft zal wellicht gemengde gevoelens overhouden aan het Europees kampioenschap triatlon. In het Israëlische Eilat mochten de dames elites en de dames juniores al op vrijdag aan de bak. Verstuyft verspeelde in de tweede ronde van het zwemmen de aansluiting met de kop van de wedstrijd. De Antwerpse nam het leeuwendeel van het kopwerk in het fietsen op zich bij een achtervolgend groepje, maar de kloof was toen al te groot. Met een indrukwekkend loopnummer kwam ze nog terug naar een knappe tiende plaats, net twee plaatsen te kort voor een rechtstreekse selectie voor Londen.

UPDATE: Katrien is door de ITU op de 11de plaats gezet. Haar eerste reactie via facebook: “Ik ben vandaag 11de geworden op het EK in Eilat op 12” van de 8ste plaats en bijhorende BOIC-norm! Oorspronkelijk leek ik de sprint van Carole Péon (vice-Europees kampioene in 2010) gewonnen te hebben, maar na de fotofinish heeft de ETU mijn uitslag gecorrigeerd van de 10de naar de 11de plaats. Mijn ship was eerst over de timingmat, maar het schol een A-cup (woorden van de ETU) met Péon en de borst telt. Misschien had een D-cup mij naar top 10 geholpen…”


“De ontgoocheling is groot omdat ik geflikt (!) ben in het zwemmen: na een 1ste super zwemronde hing ik comfortabel in de voeten van Murua (2de) tot ik naar achter getrokken werd en daardoor een gat van een meter ontstond, dat wel constant bleef maar dat ik niet toe kreeg. Nipt mis ik daardoor de kopgroep en een gemakkelijke top 8. Dit is een heel zure appel!
” aldus de atlete uit Mortsel.

Eerder op de dag mochten de meisjes juniores strijden om de Europese titels. Even leek het alsof Charlotte Deldaele voor een Belgisch feestje zou zorgen, maar na een sterk zwem- en fietsnummer was haar energieverbruik net te hoog in het erg hete Eilat om nog mee te strijden voor de podiumplaatsen. In het lopen pakte ze een mooie negende plaats. De jonge Ine Couckuyt toonde haar snelle loopbenen en kwam vanuit een achtervolgende groep terug naar een elfde plaats. Met dank aan Peter Leemans voor de snelle updates vanuit Eilat. Zaterdag komen de jongens juniores en de mannen elites aan de start, met Willem Brems, Pieter Heemeryck, Peter Croes en Simon De Cuyper.