Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Belgische mannen gaan strijdend ten onder

Het EK triatlon in Eilat heeft de Belgische triatleten helaas geen stap dichter bij Londen gebracht. De belangrijkste opsteker was dat Peter Croes progressie blijft tonen, na een door alle omstandigheden zware winter. Croes Control streed mee voorin, wisselde als vierde, maar zag in het afsluitende lopen nog een aantal atleten passeren. Met een 23ste plaats na een niet onaardige wedstrijd mag hij enigzins tevreden zijn. Minder tevreden was Simon De Cuyper. Hij kwam net als een dag eerder landgenote Katrien Verstuyft in het midden van een watergevecht terecht tijdens de onstuimige zwemproeg. Het kostte hem veel energie op de fiets om terug te komen. En eenmaal in het lopen vond hij nooit zijn Australische superbenen terug. Met een 29ste plaats zal hij wellicht ontgoocheld terugkijken op het Israelische avontuur. Ook zijn andere SMO-Specialized ploeggenoot Willem Brems was ontgoocheld. Hij moest na een valpartij in het fietsen de wedstrijd staken. Scott-atleet Pieter Heemeryck was de derde Belg op een 35ste plaats. Ah ja, Javier Gomez bij de mannen en Nicola Spirig bij de vrouwen zijn de nieuwe Europese kampioenen, beiden voor de derde keer al.

Ook de jongens juniores ontgoochelden in het hete Israel. Tom Suetens betaalde nog wat leergeld, maar mocht terugkijken op een sterk zwem- en fietsnummer. Vooral Jelle Geens was ontgoocheld. Hij kwam in het lopen nooit in zijn gewone ritme. Hij werd wel eerste Belg, op de 19de plaats. Christophe De Keyser werd 30ste, Tom Suetens 39ste en Erwin Vanderplancke 50ste. Op zondag knokte de jonge Belgische ploeg zich bij de juniores wel nog naar een mooie zesde plaats in de team relay. In deze gemengde kwartetwedstrijden klopte België gerenommeerde landen als Nederland en Duitsland. Winst ging niet verrassend naar Italië, dat bij de jongens al goud en zilver pakte.