Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wim De Cort zonder zorgen in Douai
Nieuws

Wim De Cort zonder zorgen in Douai

Wim De Cort Douai


Wim De Cort heeft afgelopen weekend de laatste vraagtekens richting EK Powerman in Horst aan de Maas weggewerkt. De Belgische kampioen lange afstand trok naar het Franse Douai en was vooral benieuwd of hij volledig hersteld was van zijn valpartij een paar weken geleden. In een nagenoeg perfecte wedstrijd pakte hij vlot de overwinning en toonde hij klaar te zijn voor Horst volgend weekend. Hij haalde het met ruime voorsprong van Victor Debil-Caux. Onze landgenoot Raphael Amato pakte een verrassende derde plaats en lijkt daarmee zijn naam definitief te vestigen in duatlon. Sam Gyde was zesde, Tom Vandenbussche zevende. Bij de dames kregen we een volledig Belgisch podium. Age Group wereldkampioene Dorothee Meur haalde het ruim van TTK-atlete Dominique Maas en Celine Bastien. Wim De Cort was natuurlijk tevreden: “Sinds ik enkele weken terug ten val was gekomen, vond ik Douai de ideale manier om nog wat extra km’s en trainingswerk in de benen te stoppen. Op een mooi maar zeer winderig parcours , had ik mezelf voorgenomen om zeker niet in het rood te gaan,” vertelt Wim.

“Na 10 km in de eerste run (31 min) kwam ik nog comfortabel de wissel binnen. Ik besloot om meteen door te trekken, want op dit winderige parcours inhouden zou waarschijnlijk veel meer moeite kosten… Na 85 mooie km’s kwam ik als 2de de wissel binnen, nog steeds ‘zonder moeite’. Op mijn nieuwe TT bike van Mathot had ik echt een zeer comfortabele positie. Ik besloot om die laatste 10 dan ook zeer gestaag te lopen, en liep zo de koploper snel in, en kwam ook als 1ste over de meet. Het was een zeer leuke wedstrijd en goed voor het vertrouwen! Nu nog een paar prikkels geven en dan kijken we wel verder voor volgende week”, aldus Wim.