Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Joerie Vansteelant overtuigt in Ruddervoorde

Met een overtuigende overwinning in de duatlon van Ruddervoorde bewees Joerie Vansteelant helemaal klaar te zijn voor het Europees kampioenschap Powerman volgend weekeinde in het Nederlandse Horst aan de Maas. Ook mede-favoriet Pieter Rijnders, winnaar van de openingswedstrijd in Geluwe, lijkt er klaar voor te zijn, al moest hij alles uit zijn lijf persen om voorbij Kenneth Vandendriessche te spurten in de slotmeters. Wereldkampioen Vansteelant, vorige week nog winnaar van de Tristar Mallorca, had toen al het verschil gemaakt. Na het eerste lopen van 5 km dook hij samen met Pieter Rijnders en Gert Van Poucke, die in het fietsen uit de wedstrijd verdween, de wisselzone in. Tijdens de 20 km fietsen ging Joerie er vandoor en in de afsluitende drie kilometer lopen hield hij vlot stand. Bij de dames overklaste Ilse Geldhof de tegenstand. Ze haalde het met bijna drie minuten voorsprong op Kristi De Smet. Nieuwbakken Scott-atlete Els Talloen bevestigde haar talent met een derde plaats.

Uitslag Ruddervoorde