Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Wordt BK Sprint een duatlon? De vraag van 13 graden!

Dit weekend zou de eerste grote confrontatie op Belgische bodem tussen de triatlontoppers moeten plaatsvinden. Maar de grote vraag die zowat alle Belgische triatlontalenten deze dagen bezighoudt, is de temperatuur van het water in Doornik. Die bedroeg donderdag nog steeds maar 11 graden, daar waar 13 graden verplicht is als minimumtemperatuur voor de zwemproef in triatlon. En dus gonst het van de geruchten en speculaties. Want zonder zwemmen zou het BK Sprint Triatlon een BK Sprint Duatlon worden en dan krijgen we plots heel andere verhoudingen, andere favorieten en een volledige andere wedstrijd. Atleten die de laatste weken in de zwemlopen hun vormpeil uitgebreid toonden, zoals Peter Denteneer, zullen wellicht bidden voor een laatste temperatuuropstoot in Doornik en omstreken. Anderen, zoals de ervaren Jim Thijs, weten het dan weer perfect te relativeren. Lees hier Jimbo’s voorbeschouwing op het BK Sprint TriDUAtlon… Onze eigen Pieter Heemeryck liet vandaag alvast via Twitter weten dat hij niet langer wacht op de resultaten van de laatste temperatuursmetingen in Doornik, maar definitief kiest voor het EK duatlon sprint in Horst aan de Maas zondag.