Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Walkover van Belgische beloften

Vooraf droomden we stiekem van een volledige Belgisch podium bij de beloften maar op de Europese kampioenschappen sprintduatlon werd de Belgische suprematie nog extra in de verf gezet. Bij de dames stond Sofie Hooghe te glunderen met een knappe zilveren medaille. De Russische Arina Schulgina vertrok te snel in de eerste run voor onze landgenote. Sofie kreeg het gat niet meer gedicht met de Russische maar gaf alles in de strijd om het zilver. Bij de mannen werd het een echte Belgische walkover. Even was het schrikken toen de Brit Andrew Rooke samen met Tim Van Hemel de wisselzone indook, maar toen Van Hemel samen met Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche de handen in elkaar sloegen tijdens het fietsen, was de weerstand van de Brit snel gebroken. Met snelheden van boven de 50 km/uur liet de jonge Belgische kopgroep geen spaander heel van de concurrentie. Tweevoudig Belgisch kampioen Tim Van Hemel liep als eerste de wisselzone uit en pakte verdiend de Europese titel. Kenneth Vandendriessche bevestigde zijn talent en uitstekende vorm met zilver terwijl Pieter Heemeryck als triatleet bijzonder blij was met het brons. Met Thomas Buyle op vier en Xander Denys op vijf was het Belgisch feestje helemaal compleet. Jan Petralia werd 11de.

Bij de juniores werd Pierre Balty 9de en Jonathan Wayaffe 10de. Niels Ost was 14de en Wouter Devalet 17de.