Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

De eerste echte triatlon van het seizoen?

Dat veel triatleten staan te popelen om aan het seizoen te beginnen was al te merken aan de teleurstelling die ontstond toen het BK sprinttriatlon een duatlon werd en aan de vreugdekreten die ik hoorde toen op het BK ploegentriatlon wel in open water gezwommen mocht worden. Ook het deelnemersaantal van de triatlon van Lille, die dit weekend gehouden wordt, verraadt dat de winterse voorbereidingen nu echt wel voorbij zijn en dat er eindelijk gepresteerd mag worden.

De voorbije 3 jaar was de triatlon in Lille de afsluiter van het seizoen. Dit jaar hebben de organisatoren zich helemaal vooraan gepositioneerd, mét een nieuwe formule en een mooie prijzenpot. Zo staat er een kwarttriatlon Non-Drafting op het programma en een drafting sprinttriatlon. Verder wordt er ook een jogging van 6km gehouden. 

Er komen ook een aantal sterke deelnemers aan de start. Bij de heren is het vooral uitkijken naar Pieter Heemeryck, die zal proberen om zijn tweede overwinning van het seizoen binnen te halen. Bij de dames lijkt Anke Matthysen de te kloppen vrouw.

De organisatie wist verder te vertellen dat de temperatuur van het water momenteel 13 graden bedraagt, wat de kans groot maakt dat er gezwommen zal kunnen worden in het prachtig heldere water van de Lilse Bergen.

Meer info op http://www.trille.be