Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De jonge wolven van Marc Herremans
Nieuws

De jonge wolven van Marc Herremans

185 Doornik

Op het afgelopen ploegenkampioenschap triatlon in Doornik behoorden vier ploegen binnen de top-vijf tot de favorieten. De vijfde ploeg zal wellicht ook de komende jaren een favorietenrol mogen opeisen, maar nu was het vooral genieten van het talent, het lef en het doorzettingsvermogen van een bende uitgehonderde jonge wolven. Als je de gemiddelde leeftijd van het 185-team van Marc Herremans vergelijkt met de rest van de topploegen, dan kan het niet anders of ze strijden de komende jaren mee voor de medailles. Een indrukwekkende prestatie die niemand is ontgaan. Vooral coach Marc Herremans zelf was erg te spreken over zijn pupillen Marten Van Riel, Stenn Goetstouwers, Stijn Noens, Thijs Ribbens en Peter Denteneer. “Ik vond het een heel knappe vijfde plaats op het BK tussen de elite-ploegen,” vertelt Marc. “Ze liepen na een sterk zwemnummer en een heel sterk fietsnummer een dijk van een loopnummer. Er had misschien meer ingezeten. In de laatste kilometer deed een scheidsrechter de jongeren stoppen omwille van een duwtje binnen het team. Na een hoop gediscusieer en bijgevolg heel wat tijdverlies kon de jonge garde hun wedstrijd toch verder zetten. Ze mogen blij zijn met die vijfde plaats”, aldus een trotse coach. Dit weekend starten Peter Denteneer en Marten Van Riel in de 1/8ste triatlon van Lille. Stenn Goetstouwers gaat de confrontatie met de atleten op de kwartafstand aan. De tegenstand is bij deze gewaarschuwd.