Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Druk internationaal weekend: St-Croix, St George, Huatulco en Antalya

Terwijl bij ons in Lille het triatlonseizoen zondag op gang wordt geschoten (hopelijk met zwemwater boven de 13 graden), zijn er ook heel wat Belgen in het buitenland actief. Frederik Van Lierde is één van de topfavorieten in de 70.3 Ironman St-Croix, samen met Lance Armstrong en Andy Potts. Hij werd er de laatste jaren al eens 5de en 7de. Axel Zeebroek gaat zaterdag van start in de Ironman van St-George in de staat Utah. Het wordt de laatste keer een volledige triatlon, want volgend jaar zakt de organisatie naar de 70.3 afstand. Maik Twelsiek, Ben Hoffman en Chris McDonald worden zijn voornaamste concurrenten. In Huatulco gaan Peter Croes, Simon De Cuyper en Katrien Verstuyft zich opnieuw meten met de wereldtop. Deze wereldbekerwedstrijd staat niet alleen voor de Belgen maar voor zowat alle landen in het teken van de OS in Londen. Op Europees niveau trekt een ruime Belgische delegatie ten strijde in de ETU Cup van Antalya. In Turkije komen Regis Bader, Maxime Swertvaegher, Stijn Noens, Tom Mets en Tim Van Hamme aan de start. Bij de dames verdedigt Linde Herreman de Belgische eer.