Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
UPDATE mét live reactie: Simon De Cuyper wint 1ste wereldbeker in Huatulco
Nieuws

UPDATE mét live reactie: Simon De Cuyper wint 1ste wereldbeker in Huatulco

Simon

Simon De Cuyper heeft vandaag geschiedenis geschreven. De atleet van het SMO-Specialized team was de allerbeste in de wereldbekerwedstrijd van Huatulco. De start was nochtans verre van veelbelovend. Fransman Raphael zwom de tegenstand op een hoopje. Peter Croes kwam op 55″ als eerste Belg uit het water. Simon De Cuyper had dan al 1’45 achterstand. Pas in de slotronde van het fietsen op een zwaar parcours rukte De Cuyper op naar voren. Coopertest De Cuyper begon dan aan een indrukwekkende loopproef. Als 13de begonnen, rukte hij dankzij de allersnelste tweede ronde van allemaal, op naar de derde plaats. En in de slotronde ging hij voorbij leider Yorke. In de laatste kilometers stond Simon zijn leidersplaats niet meer af. Hij won in een tijd van 2u02’34 en gooit daarmee de deur naar Londen weer wagenwijd open. Nieuwzeelander Ryan Sissons werd op 16″ tweede, de Oekrainer Sasinov was derde op 19″. Croes Control kwam als 28ste op 3’48 over de streep. Bij de dames hadden we ook al een knappe prestatie van Katrien Verstuyft gezien. Zij werd 10de in Huatulco.

UPDATE: Reactie van Simon aan de telefoon: Toen we Simon zondag om 16u45 plaatselijke tijd aan de telefoon kregen, kon Coopertest De Cuyper het zelf nog niet geloven. “Ik begin het stilaan te beseffen”, vertelt Simon, “maar het is nog onwezenlijk. Vandaag zat alles een beetje mee, want ik dacht na de eerste ronde zwemmen dat het al afgelopen was. Dat ging echt niet goed. Gelukkig kwam ik in een groep terecht met een paar sterke fietsers. Ik had de indruk dat iedereen een beetje schrik had van het stevige fietsparcours en dat het tempo daarom vooraan niet superhoog lag. Het duurde lang voor we konden terugkomen, maar één keer ik me realiseerde dat we vooraan zouden aansluiten, heb ik me rustig gehouden en me vooral voorbereid op het lopen. Dat betekende voldoende energie opdoen, veel drinken. Ook in het lopen was het bij 35 graden opdracht om van bevoorrading naar bevoorrading te lopen. Aan het einde van de derde ronde kreeg ik Yorke te pakken en de vierde ronde ging ik er op en er over. Of ik het gevoeld heb dat ik aan de leiding liep? Nauwelijks. Ik ben me blijven focussen op genoeg drinken aannemen en door te gaan. Je weet nooit of je in de absolute finale de man met de hamer tegenkomt. Pas in de laatste honderd meter was ik zeker van de overwinning en kon ik beginnen genieten. Het was een absoluut topgevoel in die laatste meters. Helaas kan ik er nu nog niet ten volle van genieten. Het is me nog niet duidelijk hoe het nu precies zit met de Olympische kwalificatie. Daarover heb ik morgen wellicht meer duidelijkheid, dus blijf ik nog steeds verder werken naar San Diego en Madrid, mijn twee volgende wedstrijden. Los van de kwalificatie kan ik me nu niet veroorloven om na een topwedstrijd als vandaag het in San Diego, waar ik volgende week al start, minder goed te doen. Dat betekent dat ik de feestjes nog even moet laten. Maar eind mei kom ik terug naar België en daar kijk ik naar uit, ook om in België weer eens uit te pakken. Ondertussen bedank ik iedereen voor de massale toffe reacties!” aldus een bijzonder blije Simon De Cuyper.