Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bart Aernouts zesde in sterkbezette 70.3 Sankt-Polten

De 70.3 Ironman van Sankt-Polten krijgt elk jaar een indrukwekkend deelnemersveld aan de start. Ook bij de 2012 editie tekenden heel wat toppers present. En dus lag het tempo, met snelste zwemmer Vasiliev op kop, vanaf het begin erg hoog. Onze Belgische Uplace-atleet Bart Aernouts verloor in het openingsnummer maar liefst drie minuten. Bart knokte zich op de fiets terug naar de 16de positie en begon dan aan een ware inhaalrace op een zwaar loopparcours. Het leverde uiteindelijk een zesde plaats op voor Bart Aernouts. De Tsjech Filip Ospaly won de wedstrijd in 03:54:45. Andreas Raelert (Duitsland; 03:55:24) eindigde tweede; Cyril Viennot (Frankrijk; 03:56:18) was derde. De eindtijd van Bart was 03:57:54. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Julia Gajer uit Duitsland. Met een tijd van 04:23:14 was zij sneller dan Erika Csomor (Hongarije; 04:24:08) en Natascha Badmann (Zwitserland; 04:24:24). Achter de profs zorgde Michael Van Cleven voor een Belgisch feestje. De jonge Westvlaming werd 18de overall en pakte daarmee de overwinning bij de H18 en was eerste age grouper overall. Hij mag dus in september naar het WK 70.3 in Las Vegas!

Voor ex-duatleet Bart is het zwemmen meestal de zwaarste triatlontest en dat was in St. Pölten niet anders. Hij kwam op ruim drie minuten van leider Denis Vasiliev uit het water. Als 32e in de eerste transitiezone, begon Bart in het fietsen aan heuse opmars. Bij het begin van de halve marathon was hij al opgeschoven naar de zestiende plaats. Dankzij een razendsnelle looptijd van 01:11:28 kon hij nog tien plaatsen inhalen om zo net buiten de top-5 te finishen. “Een goed begin van het halve Ironman-seizoen”, zo vatte Bart zijn Ironman 70.3 Oostenrijk samen. “Als je wil meedoen voor de podiumplaatsen, moet je in het zwemmen mee zijn met de kopgroep. Dat is vandaag niet gelukt. Ik ben wel goed vertrokken, maar belandde dan in een tweede groep waarin ik veel op kop moest zwemmen. Ik denk dat ik daar tijd verloren heb. Het fietsen zat goed, maar ik ben wel relatief diep moeten gaan om me naar voor te werken. Het feit dat ik geen idee had van mijn positie maakte het ook niet gemakkelijk. In de halve marathon vond ik al snel aansluiting bij een groepje met onder andere Al-Sultan en toen ik hen voorbij was, kreeg ik een beter idee van wat nog mogelijk was. Ik mag niet ontevreden zijn met dit resultaat, zeker met dit deelnemersveld. Dit was misschien één van de sterkst bezette halve Ironmans ooit. Ik weet nu waar ik sta. Mijn fietsen en lopen zitten goed. Op 3 juni doe ik mee aan de Ironman 70.3 Zwitserland. Ik wil de komende twee weken gebruiken om uit te rusten en verder te werken aan mijn zwemmen.” aldus Bart.