Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Colpie gaat Westvlaams podium vooraf in Leuven

Met Frederik Van Lierde die geen risico’s wou nemen in de laatste rechte lijn naar Nice en de ziekte van Tim Brydenbach en Michael Dewilde, speelde de halve triatlon van Leuven zondag een aantal topfavorieten kwijt. Dé absolute favoriet Bart Colpaert liet het niet aan zijn hart komen en zorgde met een one-man-show voor een tweede zege op rij in Leuven. En achter hem stalen zijn streekgenoten de show. De trend van Geel vorige week zet zich gewoon verder: de nieuwe generatie is gearriveerd en klopt hard op de deur van de gevestigde waarden. Ward Vande Capelle verbaasde vriend, vijand en zichzelf met zijn beste prestatie uit zijn nog zeer jonge carrière. Achter de ongenaakbare Colpie was hij de beste van de rest. En in de strijd om brons dompelde zijn EFC-ITC ploeggenoot Hannes Cool de thuissupporters in diepe rouw door in de slotronde Geert Janssens naar de vierde plaats te verwijzen.

Zelden zagen we in Leuven zo’n spannende wedstrijd. Colpaert mocht dan vooraan dezelfde succesvolle tactiek toepassen als vorig jaar, achter hem waren de plaatsen duur. Colpie kwam, zoals verwacht, als eerste uit het water, met ruime voorsprong op Nelis Pex en de heroptredende Wouter Monchy, die voor het eerst sinds september 2009 weer in actie kwam. Iets verderop kregen we een eerste achtervolgende groep met onder andere Ward Vande Capelle, Hannes Cool en Geert Janssens en de verrassende Goewaart Oplinus van TTR. Pex en Oplinus gingen op een windstil en dus supersnel fietsparcours al snel overboord en daardoor kregen we vier achtervolgers op Colpie. Daarachter fietste TDL-atleet Tim Van De Poel zich in de kijker, voor thuisatleet Hendrik-Jan Verhaegen. Die kwam uiteindelijk terecht in een grote achtervolgende groep, met snelle fietser Sylvain Denis. Die TRIGT-atleet werkte zich in een sterk loopnummer naar de vijfde plaats. Monchy werd zesde, Verhaegen zevende en Kevin Maggen achtste. Kurt Wittemans legde met zijn negende plaats beslag op de winst bij de veteranen.

De winst bij de beloften was voor Ward Vande Capelle met zijn zilveren medaille overall. De Westvlaming woont tegenwoordig in Heverlee en dus was het dubbel genieten, zeker toen zijn vriendin Karolien Weuts als vijfde over de streep kwam. “Ik kan het zelf niet geloven”, vertelde Ward ons. “Dit is boven alle verwachting. Na een goeie prestatie in Geel had ik wel gehoopt op een top-10 plaats hier in Leuven, maar ik had nooit gedacht om hier tweede te worden. Ik had het erg lastig in het fietsen. Hannes en de anderen hebben het leeuwendeel van het kopwerk gedaan en bij mij was het kwestie van aan te klampen. Maar eens op het loopparcours liep ik heel vlot en toen ik Geert Janssens te pakken kreeg, was het alsof ik vleugels had. En dan als tweede hier toekomen… ik heb er geen woorden voor,” aldus een dolgelukkige Ward Vande Capelle.