Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Hans Raats schrijft Lanza op zijn naam

De Belgen en Lanzarote, ze hebben iets met elkaar. En dus stonden er ook dit jaar veel landgenoten aan de start van de tweede meest vulkanische Ironman ter wereld. Het ultieme doel is dan ook om in Lanza een ticket te pakken voor het WK Ironman in Hawaii. Hans Raats, de atleet van SP&O Mechelen, slaagde daar met verve in. Na een prima wedstrijd pakte hij de overwinning bij de Heren 40. Normaal gezien stonden er 2 leden van SP&O aan de start van de zwaarste Ironman ter wereld. Maar Stefanie Adam moest in laatste instantie forfait geven wegens ziekte. Dit is naar haar eigen zeggen de grootste sportieve ontgoocheling in haar leven, een bittere pil om te slikken. Eén troost heeft ze wel, haar slot voor de Ironman van Hawaii had ze al binnen. Hans Raats daarentegen niet. Ook al wou hij het niet met zoveel woorden zeggen, stiekem was dit toch ook zijn doel en dit is hem met verve gelukt.

In 09:51:14 lukte hij 3,8km zwemmen, 180,2km fietsen – met maar liefts 2551hoogtemeters- en 42,2km lopen langs de oceaankusten onder de intense zon van Lanzarote. Met deze prestatie werd Hans Raats dus eerste in zijn age group (M40-44) en 32ste overall. Dit is een dik verdiende overwinning die verschillende jaren van intense training, opoffering, kwetsuren en vooral tonnen karakter heeft gekost. Nu kan hij zich dus klaarstomen voor Hawaii en genieten van de vervulling van een levensdroom.