Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bert Jammaer vierde in Ironman Lanzarote

Tweevoudig winnaar Bert Jammaer van het Uplace Pro Triathlon Team is vierde geëindigd in de Ironman Lanzarote. Bert zette een tijd neer van 09:04:41. De overwinning ging naar de Spanjaard Victor Del Corral (08:44:39). Stephen Bayliss (VK; 08:53:37) werd tweede, Sergio Marques (Portugal; 09:02:58) eindigde derde. Xavier Diepart was de tweede Belg op een mooie achtste plaats. De Deense Michelle Vesterby (09:58:06) won bij de vrouwen. Plaatsen twee en drie waren voor Bella Bayliss (VK; 10:06:12) en Heleen Bij de Vaate (Nederland; 10:17:33). Ook de Belgische age group atleten deden het uitstekend, met vooral de overwinning van Hans Raats bij de H40 als grootste prestatie. Maar daar leest u hier verder meer over.

Bert Jammaer had geen topdag, zo bleek al in het zwemmen. Hij moest in het tweede gedeelte de kopgroep lossen en kwam als vijfde uit het water op twee minuten van snelste zwemmer Daniel Halksworth. In het fietsen schoof Bert initieel op naar de vierde plaats, maar begon dan tijd te verliezen. Hij begon als zesde aan de marathon en haalde meteen een aantal plaatsen in. Na de opgave van Philip Graves liep Bert zelfs in derde positie. Hij werd echter in de laatste vijf kilometer nog voorbijgelopen door Marques.

 

Bert won de Ironman Lanzarote al twee keer en was erop gebrand de wedstrijd een derde keer op zijn naam te schrijven. Eens vertrokken, wist hij al snel dat een overwinning er niet in zou zitten: “Het was de hele dag hard werken. Niks ging vanzelf. In het fietsen heb ik inderdaad veel tijd verloren, maar eigenlijk had ik het zwaar in de drie disciplines. In die zin moet ik tevreden zijn met mijn vierde plaats. Ik heb de wedstrijd op karakter afgewerkt en er toch nog een behoorlijk resultaat uitgesleept. Uiteindelijk was het gewoon een off-day waar ik het maximum uit gehaald heb,” aldus Ironbert.

 

Volledige resultaten: 

http://ironman.com/events/ironman/lanzarote?show=tracker&;race=lanzarote&year=2012