Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goewaart Oplinus niet aan zijn proefstuk toe
Nieuws

Goewaart Oplinus niet aan zijn proefstuk toe

{youtube}JYQjciXGx3M{/youtube}

Afgelopen zondag werden we tijdens de halve triatlon van Leuven aangenaam verrast door een sowieso niet alledaagse naam en een al even niet alledaags atleet in het triatlonveld: Goewaart Oplinus kwam met de top-vijf uit het water na 2,5 km zwemmen. Hij wisselde met de glimlach, legde een redelijk geslaagde fietsproef af waarin hij niet eens al te veel plaatsen verloor, wisselde opnieuw met de glimlach, en behield dan voldoende karakter om door te gaan tijdens de halve marathon. En hij finishte met een grote glimlach. Nadat we hem terecht in het wedstrijdverslag hadden opgenomen, gaf hij ons wat meer informatie over zijn achtergrond en wat hem drijft. Dat is op dit moment vooral zijn “Rond Jersey” project voor het goede doel Kloen (dat zich voornamelijk inzet voor de vzw Ziekenhuisclowns). Op 24 juli gaat Goewaart de uitdaging aan om rond het eiland Jersey, het meest zuidelijke van de Britse Kanaaleilanden, te zwemmen, over een totale afstand van 66 km. Leuven was bedoeld als zwemtraining, maar het werd veel meer, al was hij niet aan zijn triatlonproefstuk toe.

“Over de triatlon van Leuven: eerlijk is eerlijk – ik leg me momenteel enkel toe op het zwemmen aangezien ik op 24 juli de 66 km rond het eiland Jersey (kanaaleiland voor kust van Normandië) wil zwemmen, solo én non-stop.  Dit ten voordele van het goede doel Kloen”, legt Goewaart uit. “Ik was niet van plan het fietsen in Leuven uit te doen, laat staan het loopnummer. Dit om me niet nodeloos te overbelasten of te kwetsen. Zondag ging het echter vrij goed, als je weet dat ik per week max 100km fiets en tussen de 10 en 20 km loop.  Daarom deed ik alles netjes uit, zonder verwachtingen. Toch deed ik veruit mijn beste triatlon tot nu toe. Tot op vandaag heb ik 3 kwarts en 2 halve gedaan, waaronder vorig jaar Cambrai”, aldus Goewaart.

Goewaart

Wij vinden Goewaart gene gewone, niet alleen qua naam maar vooral qua atletisch vermogen én zijn positieve uitstraling. We wensen hem dan ook het allerbeste toe in zijn “Rond Jersey”-uitdaging. Alle info daarover vind je op www.rondjersey.be