Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

BK jeugdtriatlon Zwevegem

In een warm Zwevegem vond zondag het BK jeugdtriatlon plaats. Voor velen een dag om met vet aan te stippen in de kalender en zich gedurende een jaar de Belgische kampioen te kunnen noemen.

Lees verder voor uitslagen en verslagen!

Bij de jeugd A was er na het zwemmen geen echte afscheiding. Jeffrey Reijners kwam met 15 seconden voorsprong uit het water, maar kreeg het gezelschap van ondermeer Jonathan Wayaffe, Antonio Hernaert, Erwin Vanderplancke en Pierre Balty.

Het recht-op-recht fietsparcours met 9 keerpunten gaf een wedstrijdverloop waar veel naar elkaar gekeken werd en aan de keerpunten gevochten werd voor positie. Jonathan haalde voordeel uit de de zenuwachtige situatie en kwam met de eerste binnen om te wisselen begon als 5de aan zijn favoriet onderdeel, lopen.

Het duurde niet lang eer Jonathan in zijn ritme kwam en kon zich snel op de derde plaats posteren, met voor zich 2 grootste concurrenten: Erwin Vanderplancken en Pierre Balty. Balty leek verder in de 1ste ronde snel het onderspit te delven, maar Vanderplancken gaf zich niet zomaar op. In de derde ronde kon Jonathan hem passeren. Met nog een voorsprong van 15 seconden won Jonathan Wayaffe voor Pierre Balty, die nog een leeggelopen Erwin Vanderplancken nog kon passeren.
Bij de dames won Sofie Rubbrecht, voor Jeanine Kocken en Lucie Lejeune.

Net als bij de jeugd A bracht het zwemmen bij de junioren niet veel afscheiding en er werd een kopgroep gevormd waarbij de samenwerking niet optimaal was. Er werd veel gekeken naar Tom Suetens en Jelle Geens. Ondanks enkele pogingen geraakte Tom niet weg. De Jaegher profiteerde van het pokerspel en geraakt wel weg.
Niemand wilde zich echt geven om De Jaegher terug te halen en in de laatste ronde kon er nog een groepje met ondermeer Niels Ost, Arlo Heyrman en Thibault Thealeman de aansluiting maken.
Jelle Geens was de enige die in het lopen de kloof met De Jaeger nog kon overbruggen. Hij kwam na de 5km lopen als eerste over de meet. Christophe De Keyser kwam nog dicht, maar strande op de derde plaats, kort gevolgd door Tom Suetens.

Bij de dames was het wedstrijdverloop helemaal anders. Charlotte Deldaele wist dat ze tijdens het zwemmen al een kloof moest slaan om kans te maken op de overwinning.

“Aangezien Ine de afgelopen periode in een super loopvorm zat wist ik dat ik liefst met een kleine minuut voorsprong zou willen beginnen met het lopen. Nadat mijn trainer riep dat ik na het zwemmen 35sec voorsprong had heb ik alles gegeven op om mijn voorsprong verder te vergroten.” Dat lukte ook, en Charlotte begon met 1’15” voorsprong aan het lopen, maar wist dat de wedstrijd nog altijd niet gespeeld was.

“Na de eerste ronde was Ine nog maar 5 seconden dichter gekomen en dat gaf me extra motivatie. Ik heb kilometer per kilometer mijn looptempo zo goed mogelijk proberen te onderouden, en dat lukte me.

Ik ben super tevreden! Zeker omdat ik op voorhand helemaal niet overtuigd dat dit wel mogelijk was. Ine is ook een super atleet en we zijn elkaar zeker en vast waard. Dit was dan ook wat mij gedreven heeft”

Uitslag
Jeugd C
Heren
1    Simon Folens
2    Jarno Cuypers
3    Thomas Vanhalst

Dames
1    Maura Seynaeve
2    Marie Heukemes
3    Lynn Rosschaert

Jeugd B
Heren
1    Jarne Verhaegen
2    Rens Deboer
3    Joni Ceusters

Dames
1    Amber Rombaut
2    Lone Meertens
3    Eline Desaunois

Jeugd A
Heren
1    Jonathan Wayaffe
2    Pierre Balty
3    Erwin Vanderplancken

 
Dames
1    Sofie Rubrecht

2    Jeanine Kocken
3    Lucie Godfroid

Junioren
Heren
1    Jelle Geens
2    Arthur De Jaegher
3    Christophe De Keyser

Dames
1    Charlotte Deldaele
2    Ine Couckuyt
3    Megane Van Steenwinckel

Volledige uitslag: http://www.nlt.be/wedstrijd/triatlonzwevegem2012/zwevegem.pdf