Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Flanders Cup Zwevegem

In de Flanders cup van Zwevegem, die samen met het BK jeugdtriatlon plaatsvond hebben Frone Wouters en Pieter Heemeryck, zich zondag de sterksten getoond. In het zwemmen konden Marten Van Riel en Adam Lambrecht een kleine kloof slaan op een achtervolgende groep met Lander Dircken, Tom Mets, Maarten Debolster, Pieter Heemeryck en Bert Decoene. Er was in het fietsen echter niet veel te doen aan Marten en Adam, en ze diepten hun voorsprong verder uit van 20 seconden naar een volle minuut.

Marten kon zich nog een tiental seconden losmaken op Adam, en begon als eerste te lopen. Adam Lambrechts, een mindere loper, eindigde nog op de 5e plaats. Pieter Heemeryck kon na 3,5km lopen het gat met Marten nog dichten en had aan de finish een halve minuut voorsprong. Tom Mets kon ook nog een halve minuut van Maarten De Bolster weglopen en vervolledigde het podium.

Linde Herreman kwam als eerst dame uit het water, en begon met 10 seconden voorsprong aan het fietsen. Ze voelde echter al snel dat de fietsbenen niet goed waren. Frone Wouters kon de aansluiting maken, en Linde moest op de brug al direct lossen. Intussen waren 2 dames dichterbij gekomen en Linde liet zich uitzakken tot bij SMO ploeggenote Charlene Ottevaere en Lieselot Bossuyt.

Frone kon haar voorsprong behouden en begon met een voorsprong van 3’30” te lopen. De 3 achtervolgers kwamen samen aan de wisselzone en het was Lieselot die het snelst wisselde, gevolgd door Linde en Charlene. Lieselot Bossuyt kon nog 1’30” goedmaken, maar Frone Wouters pakte de overwinning. Charlene Ottevaere moest Linde Herreman laten gaan, die de derde podiumplek pakte.

Uitslag: www.nlt.be/wedstrijd/triatlonzwevegem2012/zwevegem.pdf
Heren
1    Pieter Heemeryck
2    Marten Van Riel
3    Tom Mets

Dames
1    Frone Wouters
2    Lieselot Bossuyt
3    Linde Herreman