Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Croes maakt favorietenrol waar, Melanie Matthys op herhaling

Het zijn slechts drie tricolore streepjes dwars over zijn SMO-Specialized uitrusting, maar Peter Croes toonde zich in Sint-Laureins een waardig kampioen op de kwartafstand. Sinds zijn titel vorig jaar in Izegem zagen we Croes Control nauwelijks nog in België aan het werk, wegens een volledige internationale kalender in het teken van de OS in Londen. Nu die Olympische deur definitief op slot lijkt te zitten, kan Peter zich weer voor zijn thuissupporters tonen. En dat deed hij dus met verve in de 26ste editie van de Boerenkreektriatlon, één van de eerste zonder voorzitter Higan Holderbeke die zwaar ziek is, maar ongetwijfeld blij zal zijn met een klinkende naam als Croes op het palmares. Bij de dames was thuisclub SMO-Specialized ook aan het feest. Melanie Matthys won voor het tweede jaar op rij in Sint-Laureins.

Melanie komt terug na een aanslepende blessure, wat merkbaar te zien was tijdens haar zwemnummer. Ze stapte moeizaam als derde uit het water op ruime achterstand van snelste zwemster Veerle Leeten (die een regelmatige wedstrijd bekroond zag met een mooie zevende plaats) en de runner-up van vorig jaar Anke Matthyssen. De kopdame van het Karhu-testteam greep tijdens de 43 km niet-stayeren de leidersplaats, maar moest die in de laatste kilometers afstaan aan bijna naamgenote Matthys. In de afsluitende 10 km lopen begonnen bij Anke Matthyssen de inspanningen van de vorige vier weken (Sint-Laureins was haar vijfde wedstrijd op rij) te wegen. Ze zag Melanie Matthys steeds verder weg lopen. De SMO-Specialized atlete kwam glunderend opnieuw als winnares binnen en hoopt de rest van de week pijnvrij door te brengen richting 111 in La Roche volgend weekend. Achter haar was het feestje helemaal compleet toen in de slotkilometer Anne-Marie Dupont haar duivels ontbond en voorbij Anke Matthyssen naar het zilver stormde. Anke werd derde, Karolien Weuts vierde en eerste veterane Caroline Devos was vijfde.

Bij de mannen stond er zoals gezegd geen maat op Peter Croes. In het zwemmen nam Frederik Dormaels (mét opvallende roze badmuts) de kopstart, maar Croes Control stelde niet veel later orde op zaken en pakte een twintigtal seconden voorsprong op een achtervolgend groepje met Dormaels, Maarten De Bolster en David De Grooff. Die laatste twee vormden tijdens het fietsen samen met Hannes Cool een eerste achtervolgende trio, maar halfweg kwam Michael Dewilde er als eens pletwals overheen. Met de snelste fietsproef van de dag rukte de drievoudige winnaar van Sint-Laureins op tot op één minuut van Croes. Die liet er in het lopen echter geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. David De Grooff schoof al snel door naar positie twee en kroonde zich tot beste van de rest. Het zilver stond de glunderende jonge Atriac-atleet goed. Michael Dewilde zette alles op alles en knokte zich naar het podium voor eigen volk. Hij werd derde. Hannes Cool pakte plaats vier. In een Oil Service-spurtje ging een blije Matthias Laureys zijn ploeggenoot Maarten De Bolster nipt vooraf voor de vijfde plaats. En eerstejaarsbelofte Lukas De Jonghe schuwde met zijn knappe techniek tijdens het fietsen de risico’s niet en maakte daarmee heel wat tijd en plaatsen goed. Hij werd heel mooi zevende.

 

Uitslagen Sint-Laureins