Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Lance Armstrong maakt brandhout van zijn concurrenten

{youtube}BfkhEJkxxXI{/youtube}

You like him, or you don’t like him. Maar wat je ook mag denken over Lance Armstrong: het is een top atleet. Of hij nu zuiver is of niet (hij is nog nooit positief getest!), hij zet topprestaties neer die enkel kunnen bekomen worden door keihard trainen en door 100% voor zijn sport te gaan.

Zo was er gisteren de Ironman 70.3 op The Big Island van Hawaii, het zelfde eiland waar in oktober ook het WK Ironman wordt gestreden. Lance stond daar aan de start naast enkele grote namen als Chris Liëto, Maik Twelsiek en Gregg Bennett. Al van bij de start ging The Boss mee aan de kop bij de zwemproef. Iedereen kent Lance als 7-voudig Tour winnaar en dus sterk fietser, maar in zijn triathlon carrière vóór hij wielrenner werd, was fietsen eigenlijk zijn “zwakste” discipline. Lance is altijd een top zwemmer en zeer goed loper geweest.

Na 23min22sec kwam Lance als 3e uit het water, amper 6 sec na de snelste zwemmer Thimothy Marr en Gregg Bennett. Maar eens op de fiets vernederde Armstrong gewoon iedereen. Hij reed de 90km onder vrij zware omstandigheden in een record tijd van 2u01min46sec. Chris Liëto was de enige die de schade op de fiets een beetje kon beperken tot 3 minuten. Gregg Bennett reed een 3e fietstijd maar kreeg maar liefst 7 minuten aan zijn been.

In een afsluitende 1/2 marathon hield Armstrong stand. Hij legde de 21km af in 1u22min29sec en finishte na 3u50min55sec in een nieuwe parcoursrecord tijd. Bennett liep nog een stevige 1/2 loopproef en kon zo nog beslag leggen op de 2e plaats. Chris Liëto werd 3e.