Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Joke Coysman wint in Frankrijk, andere Belgen in Nederland en Duitsland actief

Joke Coysman en lange afstandswedstrijden in Frankrijk, het is een geslaagde combinatie. Afgelopen weekend was de Oostvlaamse de beste in de halve triatlon van Lacs de l’Aube. Joke ging vanaf het zwemmen aan de leiding en bouwde tijdens het fietsen een comfortabele voorsprong uit. Met een halve marathon van 1u25 liep ze vlot naar de overwinning in een totaaltijd van 4u37’34. Ze was maar liefst 6’30 sneller dan runner-up Linda Guinoiseau. Bij de mannen werd Guillaume Gillodts tiende en Tom Van Den Buverie 20ste.

In Nederland werden de nationale titels op de halve afstand verdeeld in Nieuwkoop. Edo Van der Meer en Mirjam Weerd zijn daar de nieuwe kampioenen. Onze landgenote Charlene Ottevaere had er lang uitzicht op een podiumplaats maar moest uiteindelijk vrede nemen met een vierde plaats.

En in Duitsland gingen een aantal landgenoten zich mengen met de Duitse toppers op de open Duitse kampioenschappen kwartafstand. Pieter Heemeryck liet zich ringeloren tijdens h zwemmen, maar knokte zich in het fietsen en het lopen terug naar een 20ste plaats. Tom Mets werd 31ste. Franz Löschke en Ricarda Lisk zijn de nieuwe Duitse kampioenen.