Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Timothy Van Houtem klopt Axel Zeebroek op eigen terrein
Nieuws

Timothy Van Houtem klopt Axel Zeebroek op eigen terrein

axel la roche

Het fietsparcours in en rond zijn eigen La Roche kende hij als zijn broekzak, maar Axel Zeebroek deed geen verkenning van het loopparcours en het was precies daarin dat hij de zege in de allereerste 111 van La Roche aan de verrassende Timothy Van Houtem moest laten. Wij hadden de duatleet van DTTA vooraf getipt als kanshebber, maar het leek vooral de wedstrijd van Zeebroek en Tom Vander Hoogerstraete te gaan worden. Die twee gingen tot halfweg de 100 km fietsen op een loodzwaar parcours de strijd met elkaar aan, maar voor SMO-Specialized atleet Vander Hoogerstraete, die last had van zijn knie, was de laatste ronde fietsen er te veel aan. Hij liep op het gemak uit en werd uiteindelijk zesde. Vooraan knalde Uplace-atleet Zeebroek als eerste de wisselzone binnen. Hij had bijna een minuut voorsprong op Van Houtem. Die liep Axel nog voor halfweg de afsluitende 10 km lopen in. Even hielden ze gelijke tred, tot Van Houtem in een steile afdaling een versnelling plaatste. In de slotfase kwam Axel nog even opzetten, maar hij moest voor eigen volk zijn meerdere erkennen in de supersterke Van Houtem. Voor Timothy, vorig jaar nog wereldkampioen 70.3 Ironman in zijn categorie en dit jaar ook age group winnaar in de 70.3 Ironman van Mallorca, is het de grootste overwinning uit zijn nog jonge carrière. Rob Woestenborghs pakte met een indrukwekkende loopproeg de bronzen medaille. Sylvain Denis verloor alweer te veel tijd in het zwemonderdeel. Hij kwam net zoals in Leuven sterk terug op de fiets en kwam in het lopen net te kort om Woestenborghs te bedreigen.

tineke la roche

Bij de dames kregen we een bijna gelijkaardig verloop. De Francaise Maud Cloix kwam als eerste uit het water, voor Marijke Zeekant, die de overwinning zou behalen bij de Dames 50. Melanie Matthys volgde als eerste van de favorietes. De winnares van Sint-Laureins bouwde een voorsprong van twee minuten uit op de Nederlandse Tineke Van den Berg, maar ze kon in het afsluitende lopen die voorsprong niet veilig stellen. Op een paar honderd meter van de finish ging Van den Berg over Matthys heen. Ook voor de Nederlandse was het haar mooiste overwinning uit haar carrière. De Waalse Marie Dessart werd knap derde

 

Timothy Van Houtem zag er gehavend uit na zijn overwinning in La Roche. “Ik ging na de wissel iets te ontstuimig op de fiets en botste achter op een bestelwagen”, vertelde Timothy. “Gelukkig hield ik er alleen een gehavende kin aan over. Ik had na het zwemmen een goed gevoel, maar ik verwachtte nooit dat ik het van een topper als Zeebroek zou halen. Rond vijf kilometer had ik hem te pakken. Eerst zijn we samen blijven lopen, maar in de afdaling moest hij lossen. Op het einde kwam hij nog dichterbij maar ik heb alles gegeven”, aldus Timothy.

 

Timothy

 

Zeebroek verbeet de ontgoocheling voor eigen volk. “Ik heb er twee zware trainingsweken opzitten, maar dat is geen excuus. Timothy was vandaag de beste. Ik kende het parcours en de klimmetjes en vooral de afdalingen gingen vlot, al heb ik nooit voluit risico’s gepakt. Het was voor mij een mooie ervaring om zo’n wedstrijd voor eigen volk te doen. Het was een mooie organisatie op een schitterend parcours. Voor mij rest nu nog de laatste voorbereiding op de Ironman van Nice,” aldus Uplace-atleet Axel.