Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Stenn Goetstouwers en Anne-Marie Dupont winnen in Eeklo

Stenn Goetstouwers en Anne-Marie Dupont hebben op indrukwekkende wijze de 5e editie van de Bouwpunttriatlon van Eeklo gewonnen, die ondanks de wedstrijden in Antwerpen en Butchenbach toch helemaal volzet was.
Net als bij de andere wedstrijden in het land waren de weergoden minder goed gezind en het was dan ook slechter weer dan de vorige edities. Geen tropische temperaturen maar geregeld fikse regenbuien en krachtige windvlagen in de voormiddag.
Gelukkig draaiden ze hierboven even voor half twee de kraan dicht en kon de wedstrijd van start gaan zonder neerslag.
Maarten De Bolster waren vooraf samen met Mathias Laureys en Steven Van Heirseele getipt als podiumkandidaten. Echter met een last-minute inschrijving kon Stenn Goetstouwers nog toegevoegd worden aan de deelnemerslijst. Zelfs de speaker was niet op de hoogte gebracht van zijn deelname en vermelde bij elke doortocht de naam van de deelnemer die in laatste instantie afgezegd had en wiens plaats ingenomen was door Stenn.

Om stipt half twee ging wave 1 van start met 140 gelicentieerde atleten.
Stenn Goetstouwers ging er van bij de start vandoor, gevolgd door Maarten De Bolster en Steven Van Heirseele. Dit trio had zich reeds een halve minuut kunnen afscheiden van de achtervolgers.
Daar ging de strijd tussen Mathias Laureys en SMO-atleten Lucas De Jonghe en Bas Van Dijcke.
Tijdens een zware en winderige fietsproef kon Goetstouwers zijn voorsprong tot 1 minuut uitbouwen. Steven Van Heirseele had tijdens de 39km lange fietsproef de tweede plaats overgenomen van Maarten De Bolster.
In de afsluitende loopproef over 10.5km probeerde Steven nog alles recht te zetten en realiseerde hierbij waarschijnlijk de snelste looptijd, maar de poulain van Marc Herremans hield mooi stand.
Van Heirseele strandde op 35 seconden en werd hiermee winnaar bij de heren 40+
Maarten De Bolster kon nog maar net stand houden tegen een aanstormende Mathias Laureys.
Bij de dames kon de Portugese Filipa Pais als eerste de fietsschoenen aantrekken.
Anne-Marie Dupont kon de minuut achterstand op de Portugese echter ombuigen in bijna 2 minuten voorsprong. Tijdens de afsluitende loopproef werd ze niet meer bedreigd. Filipa Pais moest zich wel nog reppen om haar 2e plaats veilig te stellen tegen Elke Naets.

Uitslag: http://sportstiming.be/index.php/results/live/21
De organisatie wenst zich graag te verontschuldigen voor ontbrekende tussentijden door technische problelen.