Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
VTDL reactie over selectie Katrien
Nieuws

VTDL reactie over selectie Katrien

katrien verstuyft londen In navolging van het bericht dat Katrien Verstuyft geselecteerd werd voor de Olympische Spelen reageert VTDL topsportcoördinator Reinout Van Schuylenbergh tevreden. “We wisten dat het BOIC maandag zich over enkele atleten ging buigen en zijn uiteraard zeer blij met deze nieuwe beslissing van het BOIC om Katrien mee te nemen.
“Er wordt nu eerst naar de Spelen toegewerkt; Dit is de absolute prioriteit. We zullen na Londen zowel intern als met onze partners een evaluatie maken bekijken welke lessen we dienen te trekken voor de toekomst.”

Zoals al zo vaak bleek is triatlon een sport met veel externe factoren, waardoor het lastig is een prognose te maken. “Uiteraard maken wij intern onze prognose maar het is niet de bedoeling om Katrien of Simon extra druk op te leggen door deze publiek te maken.”
Zo is ook het ploegenspel natuurlijk een factor die in rekening gebracht zal worden. “We bestuderen uiteraard wel de mogelijkheden op welke manier we ons voordeel kunnen doen. Katrien en Simon kennen ook zeer goed hun opponenten en waar ze de wedstrijdsituatie optimaal kunnen gebruiken.  We kijken dan ook uit naar 4 augustus en 7 augustus.”

 

Simon De Cuyper verbaasde dit jaar vriend en vijand. Hij startte het jaar goed met een 4e plaats in de Africa Cup van Capetown, om een maand later op de ITU wedstrijd in Mooloolaba al direct een 11e plaats te pakken. Op 6 mei behaalde hij echter zijn mooiste prestatie van het seizoen. Hij won in Huatulco na een bijzonder knappe wedstrijd, om in San Diego zijn topvorm te bevestigen met een 16e plaats.
Simon had zich vooraf vooral Rio 2016 als doel gesteld, maar bleek dit jaar toch al klaar voor een Olympische deelname. Toch blijft Rio 2016 een doel, vertelde hij in een interview met de campuskrant van KU Leuven. “In elk geval weet ik na Londen veel beter hoe het er op Olympische Spelen aan toe gaat en kan ik me des te efficiënter voorbereiden op Rio 2016. En dan op naar 2020!”