Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Heemeryck en Coysman op herhaling in Kortrijk

In Kortrijk deden tijdens de kwarttriatlon de titelverdedigers wat ze moesten. Pieter Heemeryck en Joke Coysman wonnen er elk voor het tweede jaar op rij. Coysman is overigens aan een indrukwekkende reeks bezig. In negen wedstrijden werd ze twee keer tweede en in Kortrijk pakte ze al haar zevende zege van het seizoen. Joke kreeg wel flink tegenwerk van Jolien Lewyllie, die als eerste uit het water kwam en daarna samen met Karolien Geerts en Coysman een kopgroep van drie vormde. Jolien, pas afgestudeerd, bleef een tijdje in het spoor lopen van Joke Coysman maar moest haar meerdere erkennen in de zegekoningin van vorig jaar. Geerts had lang uitzicht op de derde plaats, maar zag een oprukkende Leen van den Daelen met het brons gaan lopen. Karolien Weuts werd opnieuw vijfde.

Bij de mannen kleurden Stijn Goris en Willem Brems de wedstrijd in het fietsen. Op een loodzwaar parcours reten zij een kopgroep van acht man volledig uiteen. Kjell De Hertog had geen superdag en gaf op, Thomas Jurgens reed plat en Peter Denteneer en Nick Debusschere haakten in een bocht in elkaar. Zo bleven er vooraan vier leiders over: Pieter Heemeryck, Michael Rosu en Stijn Goris en Willem Brems die in de laatste ronde er alleen vandoor gingen op de pittige Kortrijkse hellingen.

In het lopen nam Stijn Goris meteen de leiding, maar vlak voor het ingaan van de laatste van drie loopronden van drie kilometer, ook op een zwaar parcours, had Heemeryck zijn streekgenoot te pakken. Heemeryck liep opnieuw naar de overwinning, Stijn Goris was blij met het zilver. En voor het brons klampte Willem Brems een tijd aan, maar hij moest zijn meerdere erkennen in sterke loper Michael Rosu, vorig jaar nog tweede in Kortrijk. In tegenstelling tot de duatlon op zaterdag was de zon wel van de partij, maar de wind stond ongenadig hard over het parcours. Dat zorgde voor een slijtageslag. Belgisch kampioen lange afstand Hannes Cool knokte zich een week na Butgenbach naar de vijfde plaats. Peter Denteneer werd zesde en Tom Mets zevende.

Stijn Goris kon leven met de suprematie van Pieter Heemeryck. “Pieter was vandaag de beste man in de wedstrijd. Ook hij fietste sterk, maar het klimmen lukte Willem en mezelf goed en toen we een gaatje hadden op Pieter zijn we doorgegaan. In het lopen was die slothelling naar de finishzone er telkens te veel aan, zeker na die zware, winderige fietsproef. Ik ben tevreden met zilver”, aldus Stijn, die ook de felicitaties via twitter van zijn poulain Simon De Cuyper met plezier in ontvangst nam.

Pieter Heemeryck zelf gokte op zijn loopcapaciteiten. “Wat een zwaar fietsparcours alweer”, begon Pieter. “En wat hebben die twee hard gereden. Om beurten demarreerden ze om het tempo hoog te houden. Op de langste van de drie eerste klimmetjes moest ik lossen. Dat was wel even een vreemd gevoel om die mannen te laten rijden, maar ik rekende erop dat het verschil niet te groot zou zijn en ik in het lopen wel kon terugkomen. Ook de loopproef was lastig, maar ik had er vertrouwen in. Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd. Ook het zwemmen verliep goed. Nu heb ik nog twee zware ETU-wedstrijden de komende weken, met onder andere Holten, maar daarna gaat de riem er voor een paar weken af. Ik ben stilaan toe aan wat rust”, aldus de glunderende winnaar.

 

Bij de trio’s moest het superteam van hoofdsponsor BKCP, met Frederik Van Lierde, Niels Albert en Gella Vandecaveye, het afleggen tegen het Allaert Aluminium team van Niki Devoldere en Clive Van Gheluwe.

 

Uitslag kwarttriatlon mannen Kortrijk

Uitslag kwarttriatlon trio’s en vrouwen Kortrijk