Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Denteneer en Goos zijn Sterke Peren
Nieuws

Denteneer en Goos zijn Sterke Peren

sterke peer

De Sterke Peer Triatlon in Wuustwezel werd, mede dankzij het schitterende weer, een topeditie. Heel veel toeschouwers hielden de sfeer er constant in en de atleten zelf maakten er een spannende strijd van. Alexis Krug liet opnieuw van zich spreken door samen met Marten Van Riel en Peter Denteneer als eerste uit het water te komen na 750 meter zwemmen. In het begin van de 20 km fietsen kreeg Van Riel pech. Hij kon zijn wedstrijd verderzetten en sloot aan bij een groepje met titelverdediger Lander Dircken en de 185-ploegmaats Stijn Noens, Stenn Goetstouwers en Thijs Ribbens. In de slotfase kregen we een kopgroep van acht waaruit Denteneer en Dircken als eerst atleten wegstormden. Denteneer nam een tiental seconden voorsprong en stond die niet meer af. Hij won in de thuiswedstrijd van de 185’ers van Marc Herremans. Dircken moest vrede nemen met zilver en Stijn Noens pakte het brons.

Bij de dames kregen we een tweestrijd tussen Sofie Goos en Jolien Lewyllie. De 185-atlete pakte de kopstart en telde na het zwemmen een voorsprong van ruim een minuut. Goos fietste dat verschil dicht na de eerste fietsronde en bleef dan in het spoor van Jolien. Ook in de eerste loopronde bleven beide dames in elkaars buurt, maar in de slotkilometers versnelde Sofie Goos. De winnares van de Ironman Brazilië bleek een maatje te sterk voor de zilveren Jolien Lewyllie. Achter hen won Anke Matthyssen de strijd voor het brons tegen een sterke Heleen Adams.