Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bart Aernouts vice-Europees kampioen

In de 70.3 Ironman van Wiesbaden is Uplace-atleet Bart Aernouts tweede geworden. Wiesbaden gold dit jaar opnieuw als Europees kampioenschap 70.3 Ironman en kreeg dan ook te maken met een indrukwekkend startveld, met wereldkampioen Michael Raelert op kop. Vasiliev was de snelste zwemmer. Hij telde in Wiesbaden meer dan 2’30 voorsprong op Bart Aernouts. Onze landgenoot zette als vanouds een remonte in op de fiets en kwam helemaal vooraan aansluiten bij Raelert. Bart begon het lopen vlak achter de wereldkampioen en even leek een stunt in de maak. Micha doseerde zijn krachten echter beter en liep nog twee minuten weg van Bart Aernouts. Met het zilver in Wiesbaden ligt Bart perfect op koers voor zijn hoofddoel dit seizoen: het WK 70.3 in Las Vegas in September.

Tine Deckers pakte de zevende plaats bij de vrouwen. Anja Beranek werd Europees kampioene.

Zaterdag ging een derde Uplace atleet aan de slag in de nieuwe Ironman van New York, waar er gezwommen mocht worden in de Hudson. Bert Jammaer zette er een regelmatige wedstrijd neer en pakte een zevende plaats. Jordan Rapp won er. “Verschrikkelijk”, vertelde Bert. “Zo’n loopparcours heb ik nog nooit meegemaakt. De ene helling na het andere trapje, in zo’n hitte. Ik heb me lang goed gevoeld en heb een tijdje mee voor een podiumplaats gelopen. Maar rond kilometer 25 van de marathon kreeg ik mijn klop. En dan gaat het snel. Je voelt je leeglopen, zeker met al dat klimmen en dalen. Vanaf dan was het vechten om mijn plaats te behouden. Uiteindelijk mag ik echt niet ontevreden zijn. Er zijn zoveel grote namen, zoals Mathias Hecht en Michael Lovato, gecrasht. Zevende eindigden in een 4000-punten wedstrijd, waarvan er uiteindelijk maar drie in de wereld zijn, is een mooi resultaat. Ik weet wel niet of dit resultaat genoeg zal zijn voor kwalificatie voor Hawaï. Het zal kantje boordje worden, vrees ik.”