Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Heemeryck en Coysman domineren in Lommel

Het is niet de eerste keer dat we het schrijven dit seizoen, maar we kunnen er ook niet naast. Pieter Heemeryck en Joke Coysman domineren dit jaar de nationale wedstrijden. Ook in Lommel waren de zegekampioenen van vorig seizoen ongenaakbaar. Pieter ging vlot mee in de voeten van Tim Breydenbach en Sven Strijk tijdens het zwemmen, vlak achter leiders Tom Vander Hoogerstraete en Adam Lambrechts. Eens op de fiets ontbond de Scott-atleet zijn duivels. Hij bouwde een imposante voorsprong uit op Sven Strijk en Geert Janssens en stond die voorsprong niet meer af tijdens het lopen doorheen het warme Lommelse centrum. Pieter pakte zo zijn zesde overwinning van het seizoen, voor Sven Strijk. Geert Janssens was derde. Stijn Noens werd een dag na zijn brons in de Sterke Peer knap vierde en thuisfavoriet Ruben Geys ging een legertje Karhu-atleten vooraf en werd vijfde voor eigen volk.

Bij de dames nam Veerle Leeten de kopstart tijdens het zwemmen. Stefanie Adam en Joke Coysman volgden bijna een minuut verderop. In het fietsen bleven Coysman en Adam in elkaars buurt, maar in het lopen sloeg Joke opnieuw hard toe. Ze pakte in Lommel al haar dertiende zege van het seizoen. Stefanie Adam was blij met het zilver en voor het brons klopte de verrassende Vanessa Cuyvers nog beste veterane Pascal Dries.

In de sprintwedstrijd won Karhu-atleet Joris Buyl voor Bert Van Bogaert. Bij de dames was Sarah Verjans de snelste, voor Birgit Massagé.