Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Borlees who??? Brownlees who??? VELDEMAN IS THE NAME!!!
Nieuws

Borlees who??? Brownlees who??? VELDEMAN IS THE NAME!!!

veldemans

Drie broers die zich in dezelfde wedstrijd kwalificeren voor de Ironman van Hawaï: het is wellicht een unicum in de triatlongeschiedenis. Voor die straffe prestatie zorgden de Oost-Vlaamse broers Stijn, Toon en Stefaan Veldeman zaterdag in de Ironman van New York.

‘Toon en ik liepen samen als 25ste over de eindstreep’, vertelde Stijn, die een tijd van 9.21.57 neerzette. ‘We pakten ook de eerste twee plaatsen in onze leeftijdscategorie (30-34 jaar, red.). Enkele minuten later volgde Stefaan als nummer vier. Maar we hebben het niet onder de markt gehad. De afsluitende marathon was door de warmte en de opeenvolging van hellingen een loodzware bedoening.’
Bij de profs in New York eindigde Bert Jammaer op de zevende plaats. ‘the person who’s responsible for that run course is a sadist’ aldus de Uplace-atleet. ‘Het was vechten om mijn plaats te behouden. Ik moet nu afwachten om te zien of dit resultaat voldoende is voor Hawaï.’ De zege bij de profs ging naar de Amerikaan Jordan Rapp.