Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

SMO-Specialized pleegt opnieuw coup in de Mr T triathlon te Gent

Zondag onder een loden zon en massale belangstelling namen niet  minder dan 1000 triatleten  dan aan de  vier verschillende Mr (s)  T triatlon wedstrijden  te Gent . Geen geldprijzen maar een mooie tuil bloemen , een kleine maar fijne  naturaprijs voor de podia en voor iedereen een karton Gents “Gruut “bier  gebrouwen door de Gentse stadsbrouwerij . De winst van het evenement wordt integraal geschonken aan drie goede doelen : To Walk Again,  Leiekaai 17 en , Dental Mission.
Naast een aantal BV ‘s uit de politieke , media en andere werelden steunden een aantal vooraanstaande Vlaamse  triatlon clubs dit eerbiedwaardig  doel:  ondermeer SMO-Specialized, LeieTriatlon team , 3KTL, SP&O,  Irongirls , ETZ, MTV, Tri Unic.
Bij de dames won Ine Couckuyt voor de derde maal op rij. De SMO-atlete kwam pas op 1 minuut  van  Amber Rombaut  uit het water maar had na nauwelijks 5 km fietsen deze achterstand overbrugd.  Amber volgde in deze stayerswedstrijd  Ine als een schaduw. Tijdens het lopen maakte Ine  evenwel het verschil en  overschreed met ruim 2 minuten  voorsprong de finishlijn in de Vlaamse topsporthal. Amber eindigde tweede, Fien Torbeyns derde. Met Elise Scheerens net  buiten het podium werden de vier eerste plaatsen ingenomen door dames van de min 23 categorie. Met zowel een beste loop- en fietstijd bewees Ine dat ze klaar is voor het EK beloften op 2 september in Aquilas.
Bij de heren wou Tom Vander Hoogerstraete, ondanks een niet volledig herstelde blessure, voor een vierde maal  zijn Mr T wedstrijd succesvol beëindigen.   Hij sloeg bij het zwemmen onmiddellijk een kloof.  Tijdens het fietsen groeide de voorsprong verder uit op een  nochtans goed samenwerkende achtervolgende groep .  Onder  luidde aanmoedigingen van zijn supporters  slaagde Tom in zijn opzet maar de twijfels omtrent  de voortzetting  van het seizoen blijven aanhouden . SMO ploegmaat  Lucas De Jonghe haalde het   opnieuw  in een spannende eindsprint van Gilles Cotteyn (LTT).

Toch was de succesnamiddag  van het SMO-Specialized team nog niet voorbij. Ook de afsluitende relay wedstrijd ,met niet minder dan 130 ploegen aan de slag,  werd gewonnen door het SMO-Specialized team bestaande uit Valerie De Waele,Tom Vander Hoogerstraete en Simon De Vriendt . Het Leie Triatlon Team  werd 2de voor de  ploeg van de provincie Oost- Vlaanderen.  Dat triatleten een aardig stukje kunnen tijdrijden mocht Iljo Keise bijna  aan de lijve ondervinden.  Zijn team werd net niet op een ronde gefietst door een eendrachtig SMO-LTT duo.
Het  triatlon evenement  in Gent is en blijft een schitterende  promotie voor de triatlonsport in Vlaanderen.  Beginner, recreant of topper , jong en oud  komen er aan het trekken . Het resulteert in  een gezellig en leuke happening voor zowel toeschouwer als deelnemer . Enig minpuntje van de anders zeer geslaagde organisatie was  de verkeerschaos en files  rond Watersportbaan waardoor aantal toeschouwers    niet tijdig ter plaatse raakten.
Uitslagen  kan je hier vinden.