Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Wedstrijdverslag Triathlon Ieper

In een zonovergoten Ieper verzamelden zondag 19 augustus 2012 bijna 500 triatleten voor de vierde In Flanders Fields Triathlon. Zoals vooraf aangekondigd werd het de warmste editie sinds het ontstaan in 2009. Met een watertemperatuur van 24,2°C was het verboden met een wetsuit te zwemmen. Tijdens de fiets en loopproeven werd een vrij bevoorrading toegestaan door de scheidsrechters. Op het loopparcours konden de deelnemers rekenen op een verfrissende douche en een dubbele bevoorradingspost. Ondanks deze maatregelen bleef het voor alle deelnemers een zware wedstrijd. Iets meer dan 400 atleten bereikten de finish.

Winnaars van de dag waren Lander Dircken en Sophie De Groote. Beiden etaleerden hun overmacht van begin tot eind. Voor Sophie was het een eerste wedstrijd en zege na een lange periode van blessures. Ze was dan ook meer dan tevreden over haar wedstrijd. In Ieper vindt ze duidelijk een parcours die haar op het lijf geschreven is. De zegereeks van Joke Coysman werd hierdoor onderbroken. Joke eindigde toch verdienstelijk op de tweede plaats voor een sterke Karolien Weuts.

Lander kreeg in het begin weerwerk van Hannes Cool. Na enkele kilometers bleek Hannes echter meer last van de hitte te hebben, hij werd ontgoocheld elfde. Het was duatleet Kenneth Vandendriessche die tijdens de fietsproef kwam opzetten en naar een tweede plaats reed. Op zijn eerste individuele triathlon in Belgie (na de ploegentriathlon in Doornik en de 55.5 triathlon in Lyon eerder dit jaar), bewees de ETZer de komende jaren een taaie klant te worden voor veel triatleten. Aan de finish kwam hij nog 25 seconden tekort op Lander Dircken. Het podium werd vervolledigd door een andere belofte, David De Grooff, net als Lander van het Antwerpse Atriac. Verrassende vierde was Ieperling Glenn Valentin.

Foto’s kunnen binnenkort op de website www.triathlonieper.be worden teruggevonden.