Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Internationals actief op WK in Stockholm

Naast het officiële WK kwarttriatlon trekt de Internationale triatlon federatie (ITU) sinds kort steeds meer en meer de kaart van de 1/8e (Sprint) en de Team Relai (Aflossing) wedstrijden. Dit natuurlijk met het oog op een eventuele uitbreiding van het aanbod op de Olympische Spelen waar momenteel enkel een kwarttriatlon tot het programma behoort. Aan de start van dit kampioenschap 4 Belgische atleten waaronder Olympiërs: Simon De Cuyper en Katrien Verstuyft en dit aangevuld met Peter Croes en Sofie Hooghe. Met deze 4 atleten werd eveneens de Belgische ploeg voor de Team Relai (aflossing) gevormd die daags na de 1/8e wedstrijd zou plaatsvinden.

Bij de vrouwen werd het thuisatlete Lisa Norden die winst pakte voor de Nederlandse Maaike Caelers en de Chileense Barbara Riveros Diaz. Norden, onlangs nog tweede op de OS na een beklijvende sprint met de Zwitserse Nicola Spirig toonde zich in eigen land de sterkste op het veeleisende parcours. Verstuyft en Hooghe kwamen in het pak uit het water maar verloren tijd in het fietsen aangezien er vooraan uiteraard niet gewacht werd op een eventuele terugkomst van snelle loopsters. Verstuyft vocht nog terug naar een 34e plaats, Sofie Hooghe finishte 51e.

Bij de mannen een gelijkaardig scenario. Een elitegroep zonderde zich na de 750-meter lange zwemproef met een kleine voorsprong af van enkele andere favorieten. Grote afwezige voorin, de Spaanse zilveren medaille van Londen, Javier Gomez die achteraf kenbaar maakte niet ontsnapt te zijn geweest aan het watergevecht. Van Belgische zijde was het De Cuyper die in de eerste fase van het fietsen deel uitmaakte van de eerste chasegroup maar hij diende deze groep toch te laten gaan. Croes was na het zwemmen op achtervolgen gewezen en haalde De Cuyper tijdens het fietsen nog bij. Voorin werd het weer een succes voor Jonathan Brownlee die het nog net haalde op een ontketende Javier Gomez. Croes werd 36e, De Cuyper 43e.

In de Team Relai werd er  voor België een 18e plaats behaald. Winst was andermaal weggelegd voor de Britten die de Fransen achter zich hielden. Rusland werd op driekwart minuut derde. 19 ploegen haalden de finish.

 

Uitslagen: Hier