Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys schittert in Viersel
Nieuws

Ruben Geys schittert in Viersel

ruben viersel

Foto: Kris Hofkens

 

Het zat er de laatste twee jaar al een beetje aan te komen maar zondag pakte Ruben Geys zijn eerste echte grote overwinning van zijn carrière. Tijdens de sterkbezette kwarttriatlon van Viersel ontvouwde zich het ideale scenario voor Ruben. Door het warme water in Viersel werd er opnieuw zonder wetsuit gezwommen. Marten Van Riel trok er meteen vanaf de start vandoor, maar hij wist op het te korte zwemnummer maar een goede 25 seconden weg te zwemmen van een groepje van zeven achtervolgers. Daarbij zaten een paar notoire hardrijders en dus vormde zich achter de jonge 185’er een trio van sterke fietsers met vooral Wouter vander Mast die het grootste gedeelte van het kopwerk op zich nam, samen met Geert Janssens en Ruben Geys. Stenn Goetstouwers was aanvankelijk ook mee, maar moest de drie laten rijden in de eerste ronde. In het lopen had Marten Van Riel slechts een halve minuut voorsprong op de drie. Die kozen ervoor om samen geleidelijk aan de kloof te dichten. En dus kregen we na 5 km lopen vier atleten op een zakdoek bij elkaar. In de laatste ronde zette Ruben Geys een versnelling in. Van Riel moest afhaken, waarna Wouter vander Mast de tweede plaats overnam.

De Trinity-atleet kwam tot op enkele meters van Ruben Geys, maar de Balense atleet schatte het gevaar tijdig in en liep uiteindelijk vlot naar de overwinning. De Karhu Testteam-atleet geeft meteen ook zijn visitekaartje af voor zijn thuiswedstrijd, volgend weekend aan De Bleukens in Balen. Wouter vander Mast was tevreden met zilver en lijkt definitief klaar voor het WK 70.3 Ironman in Las Vegas. Marten Van Riel moest nog alles uit de kast halen om brons te pakken voor de kort opzittende Geert Janssens. De Scott-atleet werd vierde, Stenn Goetstouwers pakte de vijfde plaats.