Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK 1/4 triatlon voor militairen (Guido De Rore)
Nieuws

WK 1/4 triatlon voor militairen (Guido De Rore)

Beste triatlonfanaten,

Het is dan wel geen wereldnieuws, maar Belgie is een wereldkampioen rijker op de olympische afstand.
Lausanne was het voorbije weekend het strijdtoneel van het WK 1/4 triatlon voor militairen (Elite en Masters)!
WK mil DSCF8602
Een ‘kort’ verslag:

Zaterdag, 25 augustus 2012 om 13.30Hr werd in LAUSANNE (SWI) de start gegeven van het 17e WK CISM ¼ Triatlon voor Elites en Masters. Ook de nationale militaire ploeg triatlon was op het appel.
WK mil DSCF8555Na de memorabele bronzen medaille van onze Elites in 2011 op de Militaire Wereldspelen in Rio de Janeiro (BRA), moesten de ambities van de Elites in LAUSANNE bijgesteld worden. Door de afwezigheid van Marino Vanhoenacker, Frederik Van Lierde (beiden in volle voorbereiding van de Ironman in Hawaii), Dennis Devriendt en Stef Verachten (beiden out met blessure) waren zij enigszins onthoofd. Onze 3 routiniers Tim Jacobs, Kevin Maggen en Hans Moonen werden aangevuld door 2 beloften, Klaas Taecke en Pieterjan Penne. Trainer Kurt Preem vervolledigde noodgedwongen de ploeg als 6e atleet.
18 landen kwamen aan de start, de Elites en de Masters kwamen samen aan de start, het stayeren was toegelaten (ook onderling).

Het objectief voor de Elites was een plaats in de eerste helft van het ploegenklassement.
Voor de Masters werd er, met de snelle lopers William Didier en Jan Decock met Bernard Sarrazin in steun voor het fietsonderdeel, uitgekeken naar een ereplaats.

 

 

 


WK mil DSCF8577Na een indrukwekkende voorstelling van de atleten aan het meer van Lausanne werd het zwemonderdeel afgewerkt. Kevin, Hans en Jan kwamen halverwege het pak als eerste belgen uit het water rond 21’45”, op een minuut gevolgd door Kurt, Tim, Bernard en William. Klaas volgde op 2’30” en Pieterjan verloor 5’40”. In de cat. van de Masters kwam Jan als eerste uit het water samen met de Zweed, Orjan Gustafsson, die later zou wegzakken naar een 13e plaats. Onze 3 eerste Belgen kwamen in een mooie groep terecht waar vooral Hans het tempo hoog hield. Jan zat met 2 ploegmaten zowaar in een zetel. Op de achtergrond waren  de overige Belgen, behalve Pieterjan, samengekomen in de achtervolgende groep. Om geen concurrenten naar onze vooroprijdende belgen te brengen beperkten zij zich tot meerijden in deze grote snelle groep waardoor ze “iets meer uitgerust” tot op 1’40’’ naderden van de groep met de eerste belgen. Het vooropgestelde tactische plan klopte niet, maar de puzzel bleek stilaan in mekaar te passen!

Na het fietsonderdeel liep Jan Decock, zowaar nog altijd in eerste positie. Was hier een wonder in de maak? De grootste concurrenten waren achteruitgeslagen. Jan had een superdag, de eerste plaats gaf hem vleugels, maar tegelijkertijd moest hij diep gaan, zeer diep. Zou hij standhouden? Wat was de situatie achter hem? Het grootste gevaar kwam van de Fransman Stephan Duffau, hij volgde wel op meer dan 5’ in vijfde positie, maar het is geweten dat hij een 10 km nog altijd onder de 33’ kan lopen. De Fin, Petteri Mustonen, de vorige wereldkampioen volgde als vierde ook op ongeveer 5’, maar hij leek door zijn beste krachten heen. De Rus Pavlov Sergey leek uitgeteld en eindigde uiteindelijk 9e. Wie volgde Jan dan op de 2e en 3e plaats? Het waren zowaar zijn ploegmaten William en Bernard, respectievelijk 2 en 3, die volgden op iets meer dan 1’ 30”.


WK mil DSCF8597Nu n
og mooier; goud, zilver én brons voor België


Wat of wie hebben we over het hoofd gezien?

Dit kan niet waar zijn?

Ondertussen is de Fransman Stephan Duffau aan zijn remonte begonnen, hij gaat razendsnel….maar … (ik ga de spanning er niet langer inhouden) zal uiteindelijk sneuvelen op …. 5” van Bernard, op de 4de plaats dus.
Jan wordt eerste en is wereldkampioen bij de Masters, de zilveren medaille is voor William en Bernard liep voor zijn leven en kwam, met de hete adem in de nek van Duffau, uitgeput over de lijn als 3e en winnaar van de bronzen medaille!

Ook de senioren deden wat van hen verwacht werd, de routiniers Hans, Tim, Kevin en Kurt eindigden iets boven 2u01’, Klaas eindigde zeer verdienstelijk in 2u04’54” en Pieterjan kon met een mooie loopprestatie nog terugkomen tot 2u07’37”.
De tijden van de 3 eerste Belgen leverden een mooie 8e plaats op. Doel bereikt!


Guido De Rore
Ploegkapitein NMP TRIATLON