Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts naar WK Ironman Hawaii
Nieuws

Bart Aernouts naar WK Ironman Hawaii

Bart Aernouts TE pictures IM 70.3 Antwerp - credit Gerrit Pintens 3

Bart Aernouts  gaat naar het WK Ironman Hawaï. Bart kreeg gisteren, bij de tweede en laatste selectieronde het verlossende bericht: “you have qualified for the 2012 Ironman World Championship”. Teamgenoten Tine Deckers, Sofie Goos en Bruno Clerbout waren bij de eerste selectie eind juli al zeker van kwalificatie. Zo stuurt het Uplace Pro Triathlon Team dit jaar opnieuw een grote delegatie naar het WK Ironman, dat op 13 oktober in Kona plaatsvindt. Slechts 30 pro vrouwen en 50 pro mannen kunnen zich kwalificeren voor de ultieme Ironman op basis van hun resultaten doorheen het jaar.

 

 

Bart Aernouts doet voor de eerste keer mee in Kona. Het feit dat hij eerder dit jaar nog maar zijn eerste volledige Ironman afwerkte en zich voor de rest concentreerde op de halve Ironman, maakte zijn kwalificatie voor het WK op de hele afstand des te opmerkelijk. Toch blijft Bart dit jaar de klemtoon leggen op de halve Ironman. Zijn hoogtepunt van het jaar komt er al op 9 september aan met het WK halve Ironman in Las Vegas. Voor Bruno Clerbout wordt het een terugkeer naar Hawaï na zijn eerste geslaagde deelname in 2009. Dat jaar werd hij de tweede Belg in Kona.
 
Met haar twaalfde plaats zette Tine Deckers vorig jaar de beste Belgische prestatie ooit neer bij de vrouwen in Hawaï. Zij wil dit jaar absoluut beter doen. Sofie Goos heeft dit jaar dan weer hard gewerkt om de rugproblemen die haar de afgelopen twee jaar tot opgave dwongen in Kona uit de wereld te helpen.
 
De Uplace-atleten zijn zich op dit moment op stage aan het voorbereiden op het WK seizoen. Tine, Sofie en Bruno zitten al twee weken in Font-Romeu in Frankrijk. Bart, eerder deze maand nog tweede in het EK halve Ironman, bereidt zich in Arizona voor op Las Vegas. Tine, Sofie en Bruno keren deze week terug om nog een laatste pre-Kona wedstrijd te doen. Tine en Bruno nemen op zondag 2 september deel aan de halve Ironman van Ierland. Sofie verschijnt op woensdag 5 september in eigen land aan de start van de kwarttriatlon van Knokke, een wedstrijd die ze won in 2010 en 2011. De volgende wedstrijd van Bart is meteen het WK halve Ironman Las Vegas op 9 september.