Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Goud en zilver op WK Powerman

Op het WK duatlon lange afstand in het Zwitserse Zofingen heeft België zijn status als duatlonland nogmaals bevestigd. Titelverdediger Joerie Vansteelant kreeg in de zwaarste Powerman ter wereld landgenoot Rob Woestenborghs als uitdager. Rob is aan zijn laatste twee seizoen bezig en had van Zofingen een mooi doel gemaakt. Woestenborghs begon met verve aan de eerste 10 km lopen en liep als eerste de wissel binnen, met vlak daarachter Joerie, de Fransen Leduey, Humbert en Duquesnoy en de Deen Soren Bystrup. Maar de twee Belgen zetten zich meteen op kop tijdens de 150 km fietsen en bleven drie ronden lang samen. Ze bouwden met zijn twee een stevige voorsprong uit op Bystrup en Humbert. Al de rest moest lossen in de achtervolging. In het afsluitende lopen van 30 km zette Vansteelant zich op vanaf de eerste meters op kop. Hij liep al snel weg van Woestenborghs en verlengde zijn wereldtitel. Rob Woestenborghs hield vlot stand op de tweede plaats en pakte het zilver. Minuten later was het brons voor Bystrup. Bij de dames won de Zweedse Eva Nystrom, voor Lucy Gossage en May Kerstens.

Bij de age groupers pakte Jan Meysmans net zoals vorig jaar de overwinning. Hij werd opnieuw wereldkampioen in zijn categorie. Er was ook nog zilver voor Cindy Van de Casteele en brons voor Dimitri Vanmassenhove.