Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bart Colpaert sterkste in Almere

Bart Colpaert, woensdag nog knap 4e in de triatlon van Knokke deed zijn huzarenstukje over en wist zich de snelste te tonen in de halve triatlon van Almere! De atleet van het LTTL-team haalde het met maar liefst 4 minuten voorsprong op een andere belg, Pieter Hélin van het Karhu testteam. Met Anthony Devos op plaats 6, Pieter Vanhee op plaats 7, Sigurd Vandenbroucke op plaats 8 en Sam Ratajczak op plaats 10 een wedstrijd met een duidelijk Belgisch tintje. Beste Belgische bij de dames, Karhu atlete Anke Matthyssen op een vierde plaats algemeen!

Colpaert legde de basis van zijn overwinning tijdens het zwemmen waar hij zijn concurrenten reeds op anderhalve minuut kon zetten. Tijdens het fietsen sloot enkel nog thuisatleet Beilo aan maar na de wissel werd snel duidelijk dat Bart de betere loper was. Winst dus voor Colpie die nu met een groot vertrouwen richting het Wereldkampioenschap in Kona kan toeleven.

Een verslag van Colpaert bij lees meer!

Halve Triatlon Almere

Zaterdag 8 september. Met slechts 2 dagen tussen stond de 3e wedstrijd van deze week op het programma. In Almere ging de eerste editie door van de halve triatlon. Op hetzelfde parcours als de volledige triatlon gingen wij een uur later van start. Na de goeie wedstrijd in Knokke was mijn vertrouwen gegroeid. Het was alleen afwachten hoe de benen zouden hersteld  zijn. Samen met Pieter Hélin, Pieter Vanhee en Sigurd Vandenbroucke gingen we de Nederlanders Beilo, Visser, Van Biggelaar het vuur aan de schenen leggen en de bloemen proberen over de grens te krijgen!
Om 8u30 klonk het startschot en hier verliep mijn start veel beter. Ik lag onmiddellijk op kop en probeerde om alleen weg te zwemmen en indien mogelijk zover mogelijk voor de concurrentie aan wal te komen. Na 21m46 kwam ik alleen als leider op het droge en telde anderhalve minuut op de eerste achtervolgers.
Op de fiets kon ik een mooi tempo ontwikkelen, maar ik mankeerde toch een beetje de frisheid doordat ik al een serieuze week had afgewerkt. Terwijl ik voortdurend langs de mannen van de volledige triatlon reed zag ik dat mijn gemiddelde snelheid net boven de 40km/u dus wist ik wel dat er niet te snel iemand dichterbij zou komen. Aan km 85 kreeg ik dan toch het gezelschap van Cesar Beilo. Samen reden we T2 binnen en wisselden we om aan de afsluitende 21km te beginnen.
Ik nam in het begin onmiddellijk de leiding na een goeie wissel en legde er van in het begin de pees op om te kijken wat die Beilo in het lopen waard was. Na de eerste kilometers zag ik mijn voorsprong geruststellend groter worden. Ik wist dat ik aan dit tempo met hem geen rekening meer zou moeten houden. Daarachter zat wel nog Pieter Hélin die een zeer sterke loper is. In de eerste van 2 ronde kwam Pieter Hélin 20 seconden dichter en kwam door met 2’45 achterstand. Ik had mijn race wel goed ingedeeld en vond dat ik vrij constante kilometers kon afhaspelen. Na 3u51m kwam ik dan ook als eerste aan de finish! Overwinning in de halve triatlon van Almere!!!!!!