Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Triatlonfeest in Mechelen met BK kwartriathlon als hoogtepunt

Zaterdag 15 en zondag 16 september is triathlon troef in Mechelen.  Reeds 25 jaar organiseert SP&O triathlonwedstrijden en dit jaar viel hen de eer het BK Triathlon Olympic Distance te beurt.  Op zaterdag komen eerst de trio’s aan bod tijdens de DiMarco Business triathlon, die met 300 inschrijving de grootste van België is.  900 atleten strijden er voor de eer van hun ploeg.  Zondag staat de individuele eer op het spel.  Om 10u start de KBC Short Distance triathlon met ook hier 300 inschrijvingen. De organiserende club kijkt daar vooral uit naar de prestatie van aanstormend SP&O talent Jonathan Wayaffe, die momenteel eerste staat in de VTDL ranking in zijn jeugdreeks.

Klap op de vuurpijl komt er zondag.  Klokslag 14u ontbinden alle nationale toppers hun duivels in hun strijd voor de nationale titel tijdens de Autopartners Renault Hanswijk kwart triathlon.  Simon Decuyper, Peter Croes, Tim Jacobs, Peter Denteneer, Pieter Heemeryck én publiekstrekker Luc Van Lierde staan paraat alsook Katrien Verstuyft, Joke Coysman en Karolien Weuts bij de dames. De Mechelse triathlon is traditiegetrouw de afsluiter van een slopend seizoen.  Dit jaar staat echter iedereen op scherp in de hoop de titel te kunnen bemachtigen.

Voor de 2de jaar op rij vindt dit allemaal plaats op en rond de Procter & Gamble site, Mechelen Noord.  Er wordt gezwommen in de Eglegemvijver in Hombeek. Nadien volgt er een waanzinnig snel fietsonderdeel dat op het jaagpad van de Zenne en de Uilmolenweg wordt beslecht.  Maar het is waarschijnlijk wachten tot het afsluitend looponderdeel om de winnaar te kennen.  De atleten lopen hierbij 2 rondes door het Vrijbroekpark, waarbij de toeschouwers iedereen vaak van dichtbij kunnen aanmoedigen.  Spanning troef dit weekend voor atleet en publiek.