Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Jochen Neyrinck staat er weer

Hoewel we vorige week in ons artikel over het WK Powerman duatlon in Zofingen vooral aandacht hadden voor het goud en zilver van de Belgen, wilden we toch ook graag hier nog even de knappe achtste plaats van Jochen Neyrinck onder de aandacht brengen. De jonge Belg, in 2010 nog winnaar van de Powerman Vlaanderen in Geel, kende een bijzonder moeilijk 2012. Ook in 2011 liep het fysiek niet van een leien dakje en vooral de deelname aan Zofingen leek toen niet de goeie keuze. En dus had Jochen dit jaar in de winter, na een verhuisperiode waarin hij met vriendin Hanne ging samenwonen, zich optimaal voorbereid op het seizoen 2012. Een domme val tijdens een trainingsloop en de daarop volgende knieproblemen gooiden heel zijn seizoen overhoop. In Geel voelde hij nog dat hij een lange weg te gaan had na een te korte revalidatieperiode, maar Jochen had zijn zinnen gezet op Zofingen en zou er alles aan doen om er te staan. En dat lukte de TRIGT-atleet ook op wedstrijddag.

Dankzij zijn eerdere ervaring liet hij zich tijdens de eerste run niet verleiden om met de snelste lopers mee te gaan. Eens op de fiets kwam hij in het juiste groepje terecht, waar ook Wim De Cort deel van uitmaakte. Die gaf met gezondheidsproblemen op tijdens de laatste ronde. Jochen zette wel door en arriveerde als twaalfde in de wissel. “Ik wist niet wat ervan te verwachten,” vertelde Jochen. “Er zaten een paar jongens rond mij die ik niet kende. Maar eens ik begon te lopen, voelde ik dat de benen nog zeer goed waren. Ik had blijkbaar juist gedoseerd.” Dat bleek inderdaad, want de Westvlaming rukte op naar een achtste plaats en liet een aantal kleppers achter zich. “Ik ben superblij met dit resultaat. In deze topbezetting een top-tien halen in een WK en dat in een seizoen dat allesbehalve goed verlopen is, dat doet wel deugd”, aldus Jochen.